1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A lassúság dicsérete

Egy könyv a zamatokról, a hagyományokról és az ételek élvezetéről

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: HVG Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 345 oldal
Sorozatcím: HVG Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7525-25-4
Megjegyzés: További szerzők a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az ínyencek számára a Slow Food a házias ételek és a tájborok élvezetét nyújtja. Azoknak, akik az élő természet lüktetéséhez kívánják igazítani életritmusukat, a lassú étkek megteremthetik azt a harmóniát, amelyet a nagyvárosi robogásban hiába keresnek. Az ételek múltja, ősi hagyományai iránt vonzódók megismerhetik a tradicionális sajtgyártás titkait, a környező vagy távolabbi vidékek ízeit és a házias ételek elkészítési módját. Akiket a történelmi vizsgálódás útján az állatok és a növények szeretete vezérel, azoknak a Slow Food hagyományőrző programja, az Ízek Bárkája kínál lehetőséget arra, hogy megvitassák egymás közt az állattenyésztő és növénytermesztő őseink által örökül hagyott nemes fajták erényeit, és aktív szerepet vállalhassanak azok megóvásában. Ha pedig valakit a társadalompolitika változása foglalkoztat, bizonyára megelégedéssel nyugtázza a Slow Food elkötelezettségét a tájvédelem és az élelmiszerek előállításának egészséges, fenntartható módszerei iránt. Így a kiutat... Tovább

Fülszöveg

Az ínyencek számára a Slow Food a házias ételek és a tájborok élvezetét nyújtja. Azoknak, akik az élő természet lüktetéséhez kívánják igazítani életritmusukat, a lassú étkek megteremthetik azt a harmóniát, amelyet a nagyvárosi robogásban hiába keresnek. Az ételek múltja, ősi hagyományai iránt vonzódók megismerhetik a tradicionális sajtgyártás titkait, a környező vagy távolabbi vidékek ízeit és a házias ételek elkészítési módját. Akiket a történelmi vizsgálódás útján az állatok és a növények szeretete vezérel, azoknak a Slow Food hagyományőrző programja, az Ízek Bárkája kínál lehetőséget arra, hogy megvitassák egymás közt az állattenyésztő és növénytermesztő őseink által örökül hagyott nemes fajták erényeit, és aktív szerepet vállalhassanak azok megóvásában. Ha pedig valakit a társadalompolitika változása foglalkoztat, bizonyára megelégedéssel nyugtázza a Slow Food elkötelezettségét a tájvédelem és az élelmiszerek előállításának egészséges, fenntartható módszerei iránt. Így a kiutat keresők - képviseljenek bármilyen látásmódot - tagjaivá válnak a Slow Food asztalközösségének, amely „az élvezetek, a kultúra és a közösség központjának a konyhát és az asztalt tekinti". Vissza

Tartalom

Előszó a magyar kiadáshoz 9
Előszó - Carlo Petrini 11
Bevezető - Deborah Madison 1 3
ELSŐ : A BARKA OLTALMÁBAN
1.1 Az épülő Bárka - Carlo Petrini 17
Bárka termékek az Egyesült Államokban -
Amerikai Bárka Bizottság 22
1.2 Régi jó régiók - Hermann Scheer 23
1.3 Délibábos távlatok - Stefanie Böge 28
1.4 A vadrizs - Barbara Bowman, Chuck Lavine
és Marcia Lavine 32
MÁSODIK : HAGYOMÁNYOK ÉS A FOGYASZTÓI
TÁRSADALOM
2.1 Zsupszkaják: Slow Food vs. McDonald's - George Ritzer 35
2.2 A meghasadt szív - Tom Bruce-Gardyne 39
Háj City, USA 42
2.3 Természetellenes konyha - Massimo Montanari 47
HARMADIK : EGYEM, NE EGYEM?
3.1 A zsír - Uda Polimer 51
3.2 Gyógytáplálékok - Marco Riva 56
Fekete szőlő leve szívbajok ellen 62
3.3 Rabkoszt - Annié Hubert 65
3.4 A sütés kultúrája - Francoise Aubalie-Sallenave 71
Wok vagy serpenyő? 72
NEGYEDIK : STREET FOOD - AZ UTCA ÉTKEI
4.1 Falafel - Philip Sinsheimer 77
4.2 Tintahal és édesburgonya - Sylvie Guichard-Anguis 81
4.3 Tacos - Jorge De'Angeli 84
4.4 Khao soy és egyéb tésztaételek - Annié Hubert 86
4.5 Szerény gazdagság: Tapas - Carlos Delgado 90
Tapas-kultúra 92
4.6 Fish & chips - Lesley Chamberlain 94
4.7 Farinata - Maurizio Maggiani 96
4.8 Füstpiac - Bemard Rosenberg 98
4.9 Souvlaki - Dimitris Antonopoulos 100
ÖTÖDIK : A SÖR
5.1 Posztindusztriális korsó - Michael Jackson 103
5.2 Folyékony kenyér - Luigi Wanner 109
Sörkóstoló - Sandro Sangiorgi 114
5.3 5000 változat - Manfréd Kriener 116
5.4 Sörforradalom - Charlie Papazian 119
5.5 A stout kedvelőinek - Michael Jackson 122
HATODIK : PIACOK
6.1 Vasárnap reggel Limogne-ban - Annié Hubert 125
6.2 Mit ér a múlt? - Gianni Vercelotti 130
6.3 Az alkmaari sajtpiac - Grazia Solazzi 134
6.4 Santa Fe őshonos chilije - Deborah Madison 136
6.5 Az ulánbátori vásárcsarnok - Cinzia Scaffidi 140
HETEDIK : TILALMAK ÉS ELŐÍTÉLETEK
7.1 Puritán parancsolatok - Carol Nemeroff és Mary Davis 147
7.2 Kígyólakoma Vietnámban - Barbara Santich 153
7.3 Korunk vallása: a vegetarianizmus - Lesley Chamberlain 157
7.4 Varázsgömbök és a bölcsek köve - Marco Riva 161
NYOLCADIK : SZÁRNYASOK
8.1 Biciklicsirkék és repülőtyúkok - Ettore Tibaldi 167
8.2 Nemesek és nemtelenek - Michel Smith 171
8.3 Tandoori - Radha Kapoor-Sharma 177
8.4 Csirkesors - Manfréd Kriener 181
8.5 Mindennapok madara - Nelly Krowolski 188
KILENCEDIK : AZ ÉLET SAVA
9.1 Libanoni kalendárium - Aida Kanafani-Zahar 193
9.2 Balzsamecet - Giorgio Triani 196
9.3 Páclé és savanyúság - Elizabeth Clift 201
9.4 Savanyák és chutney-k - Radha Kapoor-Sharma 204
TIZEDIK : FRANKENSTEIN VACSORÁJA -
GÉNKEZELT ÉTELEK
10.1 Transzgenezis - Arnaud Apoteker 209
10.2 Genetikai szabadság - Vandana Shiva 215
10.3 A második forradalom - Manfréd Kriener 220
10.4 Szőlő a tervezőasztalon - Ivana Gribaudo 229
10.5 Ilyen a csoda? - Vandana Shiva 234
TIZENEGYEDIK : SAJTVILÁG
11.1 Tipikus sajt - Piero Sardo 243
11.2 Az oregoni tomme - Sarah Heekin Redfield 246
11.3 Barátságos baktériumok: a Toma - Vincenzo Gerbi 250
11.4 Farm kilátással - Sarah Freeman 254
Sajtspecialitásokat Termelők Szövetsége 258
TIZENKETTEDIK : SZŐLÉSZET, BORÁSZAT
12.1 Borharmónia - Hugh Johnson 263
12.2 A sokféleség titka - Jancis Robinson 265
12.3 A pezsgő eredete - Francois Bonal 269
12.4 Szőlőnyavalyák - Giovanni Ruffa 273
12.5 A feltámadás útja - Michel Smith 276
12.6 Zinfandel - Bob Thompson 283
TIZENHARMADIK : NYERS ÉLVEZETEK
1 3.1 Hideg ízek - Ottó Horse 287
1 3.2 Görögül Kaprcatoio - Dimitris Antonopoulos 289
1 3.3 Apám, a tatár - Giampiero Rigosi 291
1 3.4 Nyers csemegék: marinált szardínia - Michel Smith 295
Nyers ínyencségek 297
TIZENNEGYEDIK : HÚSOK ÉS JÓSZÁGOK
14.1 Hódít a hús - Manfréd Kriener 301
14.2 Struccfarmok - Emilio Senesi 307
Strucclakoma 310
14.3 A hús bűnei - Tom Bruce-Gardyne 315
14.4 Jószágaink veszélyben - Anna Mannucci 319
TIZENÖTÖDIK : MARADÉKOK
15.1 Maradékdömping - Alberto Capatti 325
15.2 Halszálka rizzsel - Francoise Sabban 327
15.3 Azok a mennyei morzsák! - Dominique Prédali 332
15.4 Olasz húsgombócok - Marco Guarnaschelli Gotti 335
15.5 Kőleves - Pier Luigi Manachini 339
A kötet szerzői 342
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A lassúság dicsérete A lassúság dicsérete A lassúság dicsérete

A borító enyhén kopott, a lapélek foltosak.

Állapot:
3.340 Ft
1.670 ,-Ft 50
25 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A lassúság dicsérete
Állapot:
3.340 Ft
2.330 ,-Ft 30
35 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A lassúság dicsérete

Szép állapotú példány.

Állapot:
3.340 ,-Ft
50 pont kapható
Kosárba
konyv