776.580

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A Tatárpuszta

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím: Olcsó könyvtár
Kötetszám: 843
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-15-1769-1

Fülszöveg

Egy fiatal főhadnagy lovagol állomáshelyére, az isten háta mögötti Erődbe. Amikor megpillantja az omladozó sárgás falakat, az ódon, nyomasztó épületet, belekóstol az értelmetlen, céltalan katonaéletbe, első ösztöne a menekülés: vissza a városba, a tarka, nyüzsgő emberi világba. De lassan őt is rabul ejti az Erőd lidérces tébolya: hátha az Erőd alatt elterülő puszta északi síkságon át, ahol hajdan a legenda szerint a tatárok megrohanták az országot, egyszer csak felbukkan az ellenség, s elérkezik a nagy tettek, a hősi élet ideje.
A kitűnő olasz író nagy erővel jeleníti meg azt a mérgező légkört, amelyben az emberi értékek és célok elvesztik természetes arányukat, s a kísértetiesen torz világban napról napra jobban eltorzul az ember. A regény képzeletbeli országban, képzelt tájon játszódik, de magasfeszültségű szimbólumrendszere az 1940-es Olaszország nyomasztó világára utal.

Dino Buzzati

Dino Buzzati műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dino Buzzati könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Tatárpuszta A Tatárpuszta A Tatárpuszta A Tatárpuszta

A borító enyhén kopott, a lapélek és néhány lap kissé foltos.

Állapot:
530 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba