kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Delta 2000 Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 251 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-8308-06-0 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Bevezető | 5 |
| Néhány konyhai eszköz | 6 |
| Díszítések virággal | 8 |
| Liliomcsokor | 8 |
| Ünnepi étkezés virágcsokorral | 10 |
| Díszítés mezei virágokal | 12 |
| Japán virágrendezés (ikebana) | 14 |
| Asztalkendő-hajtogatás | 16 |
| Hullám | 16 |
| Kacsacsőr | 16 |
| Kúp | 17 |
| Liliom | 18 |
| Ingmell | 19 |
| Lótuszvirág | 20 |
| Legyező | 20 |
| Az asztal megterítése | 22 |
| Poharak díszítése | 28 |
| Zúzmara | 28 |
| Citromkarika | 28 |
| Masni | 30 |
| Jégkockák | 31 |
| Zöldségek | 33 |
| Zöldégek formázása ("turnérozás") | 34 |
| Töltött zöldségek | 36 |
| Articsóka | 38 |
| A gomba formázása | 39 |
| Karottadíszek | 40 |
| Fehérrépadíszek | 41 |
| Retek | 42 |
| Hagyma és zöldségzöld | 44 |
| Paradicsom - Cukkini | 45 |
| Burgonya | 46 |
| Duchesse burgonya | 48 |
| Papírdíszek | 49 |
| Gyümölcsök | 53 |
| Kivi | 54 |
| Ananász | 54 |
| Citromdíszek | 56 |
| Narancsdíszek | 60 |
| Grépfrút | 62 |
| Sárgadinnye | 64 |
| Görögdinnye | 65 |
| Margarinszobrászat | 70 |
| Liba | 70 |
| Szarvasgomba | 70 |
| Jégtalapzat | 72 |
| Kevert tészták | 75 |
| Díszítő édes tészták | 76 |
| Elkészítése | 76 |
| Szőlőfürt készítése | 77 |
| Kukoricacső | 78 |
| Talicska | 79 |
| Díszítő sós tészták | 82 |
| Elkészítése | 82 |
| Koszorú | 83 |
| Fánktészta | 84 |
| Kócsagdísz | 84 |
| Hattyú | 84 |
| Halmotívum | 85 |
| Ötletek kenyértésztából | 87 |
| Kenyértészta elkészítése | 88 |
| Krokodil | 88 |
| Teknősbéka | 90 |
| Sündisznó | 91 |
| Meglepetés kenyér | 91 |
| Szendvicstészta | 92 |
| Kalács | 92 |
| Polip | 92 |
| Emberke | 93 |
| Álarc | 93 |
| Hajó | 96 |
| Pirítós falatok | 96 |
| Leveles tészta | 98 |
| Elkészítése | 98 |
| Filézett hal összeállítása | 99 |
| Ropogós levél | 100 |
| Pehelyfalatok | 100 |
| Leveles aprótészták | 101 |
| Díszítés gyümölcstortára | 102 |
| Hal tésztában sütve | 102 |
| Pillangók | 103 |
| Egzotikus hal | 103 |
| Díszítések hideg előételekhez | 107 |
| Aprófalatok | 108 |
| Színezett vaj | 108 |
| Rátétek | 109 |
| Göngyölt szárnyashúskrém | 112 |
| Habos húskrém készítése | 112 |
| A göngyölés | 112 |
| Aprófalatok szárnyaskrémből | 114 |
| Szárnyaskrém karthauzi módra | 114 |
| Szárnyastekercsek | 114 |
| Hideg sültek és aszpikok | 116 |
| Az aszpik előkészítése | 116 |
| Zománcmártás hideg sültekhez | 116 |
| Hideg sültek | 117 |
| Szárnyasok díszítő bevonása | 117 |
| Hideg kacsasült barna mártással | 118 |
| Aszpikolás | 122 |
| Elkészítése | 122 |
| Aszpikdíszek | 123 |
| Aszpikos hal | 126 |
| Gondola | 126 |
| A languszta tálalása | 128 |
| Lazacszínű pisztráng | 132 |
| Virágcsokor készítése | 133 |
| Japán tálalási módok | 136 |
| Húsos tál | 136 |
| Zöldséges tál | 138 |
| Cukordíszek | 141 |
| Cukordíszek készítése | 142 |
| Dísztányér készítése | 143 |
| Brióstészta | 146 |
| Elkészítése | 146 |
| Kisebb sütemények | 147 |
| Egér | 147 |
| Emberke | 147 |
| Kulcs | 147 |
| Nagyobb sütemények | 148 |
| Koszorú | 148 |
| Orsó | 148 |
| Kevert linzertészták | 151 |
| Készítése | 152 |
| Patkó és betűk | 154 |
| Rozetta | 154 |
| Rudacska | 154 |
| Kockás díszítés | 156 |
| Linzerfüzér | 156 |
| Márványdíszítés | 156 |
| Polinéz nyaklánc | 157 |
| Az aprósütemények díszítése | 157 |
| Tésztakelyhek | 160 |
| A tészta | 160 |
| Dézsa | 161 |
| Masni | 161 |
| Tulipánkehely | 162 |
| Habcsók | 164 |
| Elkészítése | 164 |
| Talapzat bevonása habbal | 164 |
| Habgombák | 165 |
| Ananász | 166 |
| Szőlőfürt | 166 |
| Kacsa | 166 |
| Fedeles kosárka | 168 |
| Rőzseágak | 168 |
| A csokoládé | 170 |
| Csokoládébevonat | 172 |
| Tejszínes csokoládékrém | 173 |
| A csokoládémáz | 174 |
| Csokoládészalag | 174 |
| Csokoládéforgács | 176 |
| Csokoládétörmelék | 176 |
| Ház | 177 |
| Kerítés | 177 |
| Fenyőfa | 178 |
| Macskanyelv készítése | 179 |
| Csokoládélevél | 179 |
| Marcipándíszítések | 183 |
| A massza előkészítése | 184 |
| A marcipánmassza színezése | 184 |
| A massza kinyújtása | 186 |
| Sodrat | 186 |
| Díszítés tortára | 186 |
| Szegfű | 188 |
| Rózsa | 189 |
| Elképzelt virágok | 190 |
| Margaréta | 191 |
| Marcipánhab | 193 |
| Szár | 193 |
| Csipkézés és kártya | 193 |
| Krisztustövis | 194 |
| Mogyoró | 195 |
| Barack | 196 |
| Banán | 196 |
| Körte | 196 |
| Mókus | 197 |
| Nyuszi | 197 |
| Kisegér | 197 |
| Béka | 198 |
| Kismalac | 198 |
| Töltött gyümölcsök | 200 |
| Cukordíszítés | 202 |
| Cukorháló | 202 |
| Cukorformák öntése | 202 |
| Grillázs | 204 |
| Talapzat készítése | 204 |
| Tortadíszítés | 207 |
| A nyomótölcsér | 207 |
| Elkészítése | 207 |
| Royale krém készítése | 207 |
| Megtöltés | 209 |
| Csokoládémotívumok | 209 |
| Levelek | 210 |
| Rakott torta | 210 |
| Néhány motívum | 211 |
| Cseresznye | 212 |
| Szőlőfürt | 212 |
| Szegfű | 212 |
| Torták díszítő mázazása | 213 |
| Díszítőmotívumok nyomótölcsérrel | 214 |
| Nyomózsák használata | 216 |
| A nyomózsák töltése | 216 |
| Alapmotívumok | 216 |
| Karácsonyi hasáb | 216 |
| Díszítések kávékrémmel | 218 |
| Néhány ötlet | 221 |
| A díszítősablon | 222 |
| Elkészítése | 222 |
| Pohárkrémek | 225 |
| Bajor krém | 226 |
| Gyümölcskrém | 227 |
| Krémek pohárban | 228 |
| Krémek tányéron | 229 |
| Tányérok díszítése | 230 |
| Néhány tálalási ötlet | 234 |