| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
| Oldalszám: | 213 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 21 cm |
| ISBN: | 963-231-474-3 |
| Bevezetés | 7 |
| Disznóölés | 9 |
| Előkészületek | 9 |
| A munka megszervezése és beosztása | 11 |
| A sertés leszúrása és pörzsölése | 12 |
| A sertés felbontása | 13 |
| A béltisztítás | 13 |
| A sertés házi feldolgozása | 14 |
| A fűszerezés | 16 |
| A füstölés | 17 |
| "Disznóságok" egész évben | 19 |
| Hurkakészítés | 19 |
| Májas hurkák | 19 |
| Tüdős hurkák | 22 |
| Véres hurkák | 23 |
| Vegyes hurkák | 24 |
| Hurkasütés | 23 |
| Hentesáruk | 25 |
| Disznósajtok | 25 |
| Felvágottak | 27 |
| Májas készítmények | 28 |
| Kolbászkészítés | 31 |
| Friss kolbászok | 32 |
| Füstölt kolbászok | 33 |
| Kolbászsütés | 36 |
| Szalámikészítés | 36 |
| Sonkakészítés | 39 |
| Szalonnakészítés | 41 |
| Abált szalonnák | 41 |
| Füstölt szalonnák | 43 |
| Zsírolvasztás | 45 |
| Disznótoros ételek | 46 |
| Villásreggelik | 46 |
| Levesek | 48 |
| Töltött káposzták | 51 |
| Káposztás húsételek | 56 |
| Egyéb toros húsételek | 59 |
| Kocsonyák | 60 |
| Belsőségek | 63 |
| Máj | 63 |
| Tüdő | 72 |
| Vese | 75 |
| A vese előkészítése | 75 |
| Velő | 79 |
| A velő előkészítése | 79 |
| Nyelv és szív | 84 |
| Csülök, sertésláb és köröm | 88 |
| Csülök | 88 |
| Sertésláb és köröm | 95 |
| Friss húsok | 97 |
| A hússütés | 97 |
| Dagadó | 99 |
| Apróhúsok | 99 |
| Töltött húsok | 101 |
| Vagdalt húsok | 105 |
| Oldalas | 110 |
| Comb és lapocka | 113 |
| Aprópecsenyék, raguk, tokányok | 113 |
| Szelethúsok | 123 |
| Egybesült húsok | 135 |
| Töltött húsok | 138 |
| Vagdalt húsok | 141 |
| Tarja | 143 |
| Karaj (borda) | 147 |
| Egybesültek és töltött húsok | 147 |
| Szelethúsok | 151 |
| Szűzpecsenye | 155 |
| Füstölt húsok | 160 |
| Hogyan bánjunk a füstölt hússal? | 160 |
| Füstölt sonka, füstölt tarja | 162 |
| Füstölt csülök | 180 |
| Füstölt kolbász | 182 |
| Füstölt fej, láb és különféle füstölt csontok | 184 |
| Háj és tepertő | 187 |
| Hájas tészták | 187 |
| Tepertő | 189 |
| Tartósítás otthon | 192 |
| Ételkonzerv-receptek | 194 |
| Néhány jó tanács | 201 |
| Mérési arányok | 201 |
| Én úgy csinálom, hogy... | 202 |
| Fél órán belül elkészíthető ételek | 206 |
| Betűrendes tárgymutató | 208 |
| Irodalom | 214 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.