| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 209 oldal |
| Sorozatcím: | Minerva Kis Szakácskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 16 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-223-426-x |
| Megjegyzés: | Szakál László szerző által dedikált példány. A könyv néhány színes fotóval, ábrával illusztrálva. |
| Bevezetés | 5 |
| A disznóról mindenféle | 11 |
| A disznóval kapcsolatos hiedelmek | 11 |
| A disznóölés | 12 |
| Jánoshalmi disznótorok avagy Kurcli emlékére | 15 |
| Régi disznótorok | 20 |
| Töltelékek | 26 |
| Zsír, szalonna, háj, sonka | 30 |
| Gyakorlati tudnivalók | 32 |
| Disznótor előtt | 32 |
| A higiéniáról | 33 |
| A szúrás | 36 |
| A forrázás | 37 |
| A pörzsölés | 39 |
| A bontás | 40 |
| A béltisztítás | 42 |
| A feldolgozás | 47 |
| A szakszerű sózás, pácolás | 49 |
| A füstölés | 53 |
| A zsírolvasztás | 55 |
| Disznótoros receptek | 59 |
| A segédanyagokról | 59 |
| A bél | 59 |
| Leggyakrabban használt fűszereink | 59 |
| Egyéb anyagok | 62 |
| Kolbászfélék | 63 |
| A tartós kolbász | 63 |
| Sütni való kolbászok | 73 |
| Szalámifélék | 77 |
| A téliszalámi eredete | 80 |
| Hurkafélék | 92 |
| A hurka kifőzése, abálása | 94 |
| Májas hurkák | 94 |
| Tartósabb májas hurkák | 95 |
| Véres hurkák | 99 |
| Pástétomok | 111 |
| Disznósajtok | 115 |
| Sózott vagy pácolt füstölthúsfélék | 120 |
| Sonkák | 122 |
| Egyéb füstölthúsfélék | 125 |
| Szalonnák | 128 |
| Disznótoros ételek | 135 |
| Levesek | 136 |
| Levesbetétek | 142 |
| Toros reggeliételek | 144 |
| Előételek | 145 |
| Kocsonyafőzés | 148 |
| Meleg húsételek | 153 |
| Sült húsok | 161 |
| Káposztával készült toros ételek | 166 |
| Zsírban sült tészták | 175 |
| Pogácsák és hájas tészták | 179 |
| Régi de jó | 186 |
| Teához való ételek | 193 |
| Néhány disznótoros étrendminta | 196 |
| Betűrendes mutató | 199 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.