1.034.879

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyaros ízek

Szerző

Kiadó: Food Time
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-9467-09-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar nép kultúrájával ismerkedő külföldiek először a konyháján keresztül találkoznak annak legjellemzőbb oldalával Ételeink legjobbjait sehol a világon másutt nem találják meg, csak itt; ahol a... Tovább

Előszó

A magyar nép kultúrájával ismerkedő külföldiek először a konyháján keresztül találkoznak annak legjellemzőbb oldalával Ételeink legjobbjait sehol a világon másutt nem találják meg, csak itt; ahol a mi búzánk, gabonánk, paprikánk, paradicsomunk megterem.
Ráadásul manapság alapvető követelmény, hogy. az ételek egészségesek is legyenek, és a megfelelő italokat kínáljuk hozzájuk az ősi vendégszeretettel.
Venesz József írja: „A magyar konyhának nagy múltja van, de múltjához méltó jelene is. A királyi rangot viselő francia konyha mellett nem kell szégyenkeznie a magyarnak sem."
Rokon népeinknél például szintén megtaláljuk a mai gulyáshoz hasonló ételeket, a töltött káposzta ősét, a sok fokhagymát, a gabonaféléket. A bolgár-török kapcsolatokból ered például az ételek borssal való fűszerezése. A szárított tejtermékek (sajtok, túrók) mellett jellemző a tej, a tejföl, a tarhonya, a füstölve tartósított húsok, hústermékek gyakori használata.
Szent István király idejében már írásos emlékek számolnak be az esztergomi kocsmák szabályozásáról. (A kocsma akkoriban vendéglátóhely és panzió volt egyben, nem feltétlenül a részegeskedés színhelye.)
A Gesta Hungarorumban II. Béla jegyzője, Anonymus megemlékezik a magyarok lakomáiról, napokig tartó evési-ivási ünnepeiről, hiszen „a halban-vadban-növényben gazdag országban nem volt nehéz feladat a táplálék megszerzése". Vissza

Tartalom

Előszó 3
Legjellemzőbb alapanyagok 5
A paprika 5
A paradicsom 6
Igazi magyar ételek 7
Levesek 9
Főfogások halból 27
Egyéb húsételek 32
Magyar főzelékek 65
Magyaros köretek 69
Magyar tésztaételek 71
Tartalom 78
Ételek jegyzéke 79

Dobi Ildikó

Dobi Ildikó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dobi Ildikó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv