1.035.066

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kárhozat

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Megismertem a barátságot...
Követtem sorsomat...
Földön találkoztam Istennel...
S véremmel írtam történetem...

1993. december 19-e napjának estéjével kell, hogy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Megismertem a barátságot...
Követtem sorsomat...
Földön találkoztam Istennel...
S véremmel írtam történetem...

1993. december 19-e napjának estéjével kell, hogy kezdjem történetem Kecskeméten. Olyan halottszürke kör borult a városra. Gabit, egy budapesti havercsajt vártam a Casablanca pizzéria előtti autóparkolóban. Órám már 21 órát mutatott, de a vendégem még nem volt sehol. Kissé magamba roskadva járkáltam a hosszú butiksor kirakatait bámulva, miközben meleg leheleteimmel próbáltam egy kis életet varázsolni átfagyott ujjaimba. A sarki büféből a nevemet kiáltotta valaki, majd franciául hozzám szólt:
- Hé Iván! Vien! Mange guelgue chose! - Magda volt az egykori katonatársam a Francia Idegenlégióból.
A büfébe siettem, s nevetve üdvözöltem a jugoszláv-szerb származású férfit, aki fekete szemeinek szúrós tekintetével már igen sok embert megijesztett. Szerb ismerősöm teljesen feketébe öltözve állt előttem. Szinte egyezett a ruházatunk, fekete motoros csizma, farmer, pulóver és bőrdzseki feszült Magda széle vállain. S míg a srác csak a nyakamig ért, ettől függetlenül nem volt alacsony az én 190 centiméteremhez." Vissza

Fülszöveg

Tisztelt Olvasóm!

Ajánlom Könyvemet Mindenkinek, melyet fiatal korom ellenére, eddigi életemből merítettem: a kemény és kegyetlen, ugyanakkor oly gyönyörű valóságból.
Valamint ajánlom az olyan Embereknek is, akik a "Tükörbe" nézve még Önmaguknak is hazudnak, mert a szó valódi értelmében "ott legbelül", ők már nem emberek!
Továbbá ajánlom az olyan íróknak is, kik megjelentetik egy Ember történetét, s kiforgatják az igazságot, mint ezt velem tette Szabó Illés "úr" az Ordaskölykök című könyvében, egy torz képet alkotva az "ÉN" fogalmáról (mindezt anyagiak miatt, mint sajnos oly sok más "halandó" teszi ezt Embertársaival).

Budapest, 1994. szeptember 4.

Tisztelettel:
Dobnik János
"Iván"

Dobnik János

Dobnik János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dobnik János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv