A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Madách Könyv- és Lapkiadó V.
Kiadás helye: Bratislava
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 640 oldal
Sorozatcím: Csehszlovákiai magyar írók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Dobos László szerző által dedikált példány.

Fülszöveg

A könyv lapjain a közelmúlt eseményei elevenednek meg. A Földönfutókban két férfi - egy szlovák és egy magyar - emlékeiben elevenednek meg a negyvenes évek izzó kérdései. Egy nagy lobogású szerelem és az azt követő csalódás tanúi lehetünk az egyik oldalon, míg a másikon - a magyar diák emlékében - egy nehéz korszak eseményei idéződnek.
Az Egy szál ingben című regényének a cselekménye 1918-ig nyúlik vissza és napjainkban fejeződik be. A szerző nagyszabású tablót fest művében a szlovákiai magyar nemzetiség életéről, a különféle - történelmileg, társadalmilag meghatározott - magatartásformákról. Sok hiteles, frappánsan megformált alakkal találkozhatunk a regény lapjain, melynek mind a közelmúlt eseményeit elevenítik meg. A mű hagyományos realizmusát a modern próza kompozíciós megoldásai, idősíkváltásai egészítik ki. Ezek az idősíkok a múltat, a félmúltat és a jelent idézik.
Dobos László két regénye humánus, problémafelvető, elkötelezett alkotás, amely őszinte valóságszemléletével,... Tovább

Tartalom

Földönfutók7
Egy szál ingben281

Dobos László

Dobos László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dobos László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány) Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány) Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány) Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány) Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány) Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány) Földönfutók/Egy szál ingben (dedikált példány)

A védőborító elszíneződött, széle szakadozott. A lapélek kissé foltosak.

Az előlapon a szerző, Dobos László névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba