kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 169 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-231-436-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| A DOHÁNY SZÁRÍTÁSA | 5 |
| A zölddohány szárításra való alkalmassága | 6 |
| Az érett dohánylevél külső és belső jellemzői | 6 |
| A szabvány fogalma | 8 |
| A zölddohányra vonatkozó termékszabvány fő elveinek ismertetése | 10 |
| A dohány és a víz kapcsolata | 12 |
| Az egyensúlyi nedvességtartalom | 12 |
| A sejtanyagok és a víz kapcsolódási formái | 15 |
| A nedvességleadás külső és belső mechanizmusa | 16 |
| A szárítás szakaszai | 18 |
| A szárítási diagramok | 21 |
| A szárítás alatti fizikai és kémiai változások | 24 |
| A dohánylevél mint szárítandó anyag | 24 |
| A szárítás alatti fizikai változások | 26 |
| A szárítás alatti kémiai változások | 30 |
| A természetes dohányszárítás | 34 |
| A zölddohány természetes szárításra való előkészítése | 34 |
| A természetes szárítópajták | 37 |
| A természetes szárítás lefolyása | 41 |
| A természetes szárított dohányok termelői manipulációja | 47 |
| A mesterséges dohányszárítás | 52 |
| A zölddohány mesterséges szárításra való előkészítése | 52 |
| A mesterséges szárítóberendezések hazai típusai | 57 |
| A mesterséges dohányszárítás folyamata | 61 |
| A mesterségesen szárított dohányok manipulációja, utószínesítése | 67 |
| A dohányszárítás gazdaságossági kérdései | 70 |
| A szárítás gazdaságosságát befolyásoló tényezők | 70 |
| A természetes és a mesterséges szárítás gazdaságosságának összehasonlítása | 74 |
| A DOHÁNY FERMENTÁLÁSA | 76 |
| A fermentálás elméleti kérdései | 76 |
| A dohányfermentálás célja | 76 |
| A fermentálás történeti fejlődése | 77 |
| Fermentálási elméletek | 79 |
| A fermentálás alatti fizikai változások | 81 |
| A fermentálás alatti kémiai változsok | 84 |
| A szárított dohányok fermentálásra való előkészítése | 87 |
| A dohánybeváltás | 87 |
| A szárított dohányokkal kapcsolatos fogalmak | 78 |
| A szárított dohányokra vonatkozó minőségi követelmények | 90 |
| A természetes (asztagos) dohányfermentálás | 92 |
| Az asztagos fermentálás hely-, munkaerő- és klímagénye | 93 |
| Az asztagkészítés, az asztagméretek | 95 |
| A fermentáció lefolyása | 97 |
| A TUF dohányok végválogatása, minőségi tulajdonságai | 99 |
| A mesterséges dohányfermentálás elmélete | 101 |
| A redrying (újraszárító) kezelés | 101 |
| A gépi kezelésnél alkalmazott hőmérsékletek | 102 |
| A bálázási nedvességtartalom, a klimatikus viszonyok | 103 |
| A szárított dohányok fermentálás előtti kocsányozása | 105 |
| A fermentálás előtti kocsányozás célszerűsége | 105 |
| A kocsányozásra történő előkészítés | 107 |
| A kocsányozás folyamata | 108 |
| A kocsányozás minőségi követelményei | 115 |
| A szárított dohányok redrying (gépi) kezelése | 118 |
| A redrying gép működési elve | 118 |
| A gépi kezelés technológiai szakaszai | 118 |
| A leveles, a kocsányozott dohány és a kocsány gépi kezelése | 123 |
| A bálakészítés | 125 |
| A gépi kezelést követő fermentálás | 128 |
| A gépi kezelést követő heves fermentáció | 128 |
| A bálavizsga | 132 |
| A fermentált dohányok érlelése | 134 |
| A gépi kezelésű fermentált dohányok legfontosabb jellemzői | 135 |
| A fermentált dohányok minősítése | 137 |
| A DOHÁNYFÓLIA GYÁRTÁSA | 142 |
| A mesterséges dohányok és a műdohányok | 142 |
| A mesterséges dohányok | 142 |
| A műdohányok | 144 |
| A szivargyártási célra előállított dohányfólia tulajdonságai | 145 |
| A vágófólia | 146 |
| A vágófólia gazdasági jelentősége | 146 |
| A vágófólia minőségi kérdései | 147 |
| A vágófólia gyártásának eljárásai | 148 |
| A hazai vágófólia-gyártás technológiája | 150 |
| A SZIVARGYÁRTÁS | 154 |
| A szivarokkal kapcsolatos általános ismeretek | 154 |
| A hazai és nemzetközi szivarfogyasztás alakulása | 154 |
| A szivarok csoportosítása minőségi jellemzők és formájuk alapján | 155 |
| A szivargyártás technológiája | 157 |
| A boríték- és burokkitermelés | 157 |
| A bélválaszték előállítása | 158 |
| A bábkészítés | 160 |
| A fonás | 163 |
| A csomagolás és az érlelés | 165 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.