A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Táborszemle

különbségek, itt és ott

Szerző

Kiadó: Antológia Kiadó
Kiadás helye: Lakitelek
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím: RETÖRKI Könyvek
Kötetszám: 25
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-615-5428-85-2
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval.

Előszó

Tovább

Fülszöveg

„A könyv, amit a kezében tart a kedves olvasó, kísérleti kötet: megpróbál egy közel fél évszázadig (1945-1990/91) belénk sulykolt, ránk erőltetett, alapvetően hamis, sztereotípiává érlelt, rész- vagy féligazságot a helyére tenni, amely a rendszerváltást/rendszerváltoztatást is túlélte, s a publicisztikától a politológián át a történetírásig változatlanul használatban maradt, s már-már az igazság látszatát kelti.
Generációk nőttek föl az alábbi mondatszerkezeti elemeken: a Szovjetunió és a szocialista országok; a Szovjetunió és a szocialista tábor; a Szovjetunió és népi demokráciák; a Szovjetunió és a szocializmusépítő, testvéri kelet-európai országok; Moszkva és a KGST tagállamai; Moszkva és a Varsói Szerződés tagországai; az SZKP és testvérpártjai; a Szovjetunió és a vazallus országok; a lágerországok (Magyarország, a legvidámabb barakk); a Szovjetunió és a csatlós államok. Az utóbbi meghatározást inkább a '90-es évek eleje/közepe óta használjuk, bár ezek ugyanazt sugallják, mint... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem