1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Máriát dicsérjük

Mária ünnepei

Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Fratelli Bonella srl.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 34 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A római Kalendárium hangsúlyozza, hogy a Boldogságos Szűz Mária legjelentősebb ünnepei életének egyes misztériumait idézik. A máriaünnepeken az Egyház örvendezve szemléli annak tisztaságos képét,... Tovább

Előszó

A római Kalendárium hangsúlyozza, hogy a Boldogságos Szűz Mária legjelentősebb ünnepei életének egyes misztériumait idézik. A máriaünnepeken az Egyház örvendezve szemléli annak tisztaságos képét, amivé maga is válni szeretne, és reményei szerint meg is valósít. Szűz Mária példaképünk, hiszen őbenne immár teljességre jutott Krisztus húsvéti misztériuma, ami az Egyház saját sorsának teljesértékű elővételezése is egyben.
Az egyes Máriaünnepek rangja különböző lehet:
A főünnepek a legjelesebb rangú liturgikus napok, melyek az Úr alázatos Szolgálóleányára vonatkozó legfontosabb dogmatikai igazságokat foglalják össze.
Az ünnepek és a kötelező emléknapok Szűz Mária életének üdvtörténeti szempontból jelentős eseményeire emlékeznek.
A nem kötelező emléknapok ájtatossági ünnepeket jelentenek, tehát nem egy üdvtörténeti eseményre emlékeznek, hanem inkább a Boldogságos Szűz egy tulajdonságát vagy címét szemlélik, és többnyire a teológiai gondolkodás illetve helyi jámborsági gyakorlatok gyümölcsei.
A római Kalendárium általános szabálya, hogy amennyiben egy alacsonyabb rangú liturgikus nap - például valamely szent emléknapja - egybeesik egy magasabb rangú ünneppel, akkor annak ünneplése az adott évben elmarad. Ha főünnepről van szó, az ünneplés átkerül a legközelebbi alkalmas napra. Vissza

Fülszöveg

Kiadványunk az Egyház liturgikus évéhez kapcsolódóan olyan imádságokat gyűjt egy csokorba, melyek a Boldogságos Szűz Mária főünnepeihez és ünnepeihez kapcsolódnak. Ezeket a napokat szeretnénk különlegessé és egyedivé tenni imafüzetünk gazdag kínálatával:
- Elmélkedésre indító bámulatos művészi ábrázolásokkal
- Az egyes ünnepek eredetének rövid történeti-liturgikus ismertetésével
- A szentmiséből vett könyörgésekkel, amelyeket az adott napon a liturgia nyújt számunkra elmélkedésre, és amelyeket az egész Egyházzal közösségben imádkozhatunk
- Egy a hagyományból vagy zsolozsmából vett imádsággal
- Egy-egy rövid fohásszal, hogy meg is élhessük mindazt, amiért imádkozunk és amit ünnepelünk
Kiadványunk újdonság az imafüzetek területén, a gyermekek és a fiatalok részére éppúgy segítség lehet az elmélkedésben, mint a felnőttek számára.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Máriát dicsérjük Máriát dicsérjük Máriát dicsérjük
Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv