1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Védőpajzsunk (minikönyv)

Stít nasi ochrany/Nasza tarcza obronna/Unser Schutzschild/Scut al apárárii noastre

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 230 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Lengyel   Orosz   Szlovák   Német   Román   Bolgár  
Méret: 5 cm x 5 cm
ISBN: 963-326-659-9
Megjegyzés: Számozott kiadás. Számozás színe: Piros Könyvtervező: Kocsis József Nyomda: Zrínyi Nyomda, Budapest Kiadási alkalom: Megjelent a Varsói Szerződés Szervezete megalakulásának 25. évfordulójára. Színes és fekete-fehér egészoldalas fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 51 x 51 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Varsóban 1955. május 14-én alakult meg az európai szocialista országok történelmileg új típusú politikai-védelmi szövetsége, a Varsói Szerződés Szervezete.
Az imperialista agresszorok által... Tovább

Előszó

Varsóban 1955. május 14-én alakult meg az európai szocialista országok történelmileg új típusú politikai-védelmi szövetsége, a Varsói Szerződés Szervezete.
Az imperialista agresszorok által szított feszült nemzetközi helyzetben nemcsak a szocialista országok, hanem Európa és a világ békeszerető népei is nagy reményeket fűztek működéséhez. A Varsói Szerződés Szervezete ugyanis azoknak az erőit fogja egységbe, akik a béke, a jobb, az emberekhez méltó élet megteremtéséért folyó küzdelem első vonalában haladnak, akiknek nemzeti céljai megegyeznek a nemzetközi munkásosztály, a dolgozó emberek céljaival, akaratával.
A Varsói Szerződés Szervezete fennállásának 25 éve alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Országai külpolitikai törekvéseit, diplomatáinak nemzetközi küzdelmét sikeresen hangolta össze a szocialista vívmányok védelmében. Jól szolgálta országaink nem szűnő küzdelmét az európai béke és biztonság megteremtéséért. Döntő szerepe van napjainkban is a Helsinkiben fogadott eszmék kibontakoztatásában. A szerződés garantálja a tagállamok függetlenségét, békéjét és biztonságát, szavatolja a szocialista vívmányok sérthetetlenségét. A szocialista országok politikai-védelmi szervezete nemcsak a tagállamok, hanem a szocializmus nemzetközi erői, a társadalmi haladás védőpajzsává, a béke alapvető eszközévé vált.
Pártunk és kormányunk álláspontja, hogy a teljes leszerelés mellett vagyunk, de mindaddig erősítjük közös védelmi szervezetünket, amíg a NATO fennáll és más imperialista tömbök léteznek, amíg erőfeszítéseink nem kényszerítik a háborúra készülő erőket az agresszióról való lemondásra, ameddig a népeknek szükségük lesz a Varsói Szerződés Szervezetére. Ez jelenti napjainkban a társadalmi haladás, az internacionalizmus, az egyetemes béke és nemzeti érdekeink igaz szolgálatát. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Védőpajzsunk (minikönyv) Védőpajzsunk (minikönyv) Védőpajzsunk (minikönyv) Védőpajzsunk (minikönyv) Védőpajzsunk (minikönyv) Védőpajzsunk (minikönyv)

A borító enyhén foltos.

A példány sorszáma: 538.

Állapot:
1.840 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba
konyv