1.035.059

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Általános statisztika alkalmazása a társadalmi-gazdasági földrajzban

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: JATEPress
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 123 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Megjelent 1000 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a jegyzet a földrajz tanár szakos egyetemi hallgatók és a geográfus hallgatók számára készült abból a célból, hogy a statisztikai módszereket értő és alkalmazni tudó tanárokat, illetve... Tovább

Előszó

Ez a jegyzet a földrajz tanár szakos egyetemi hallgatók és a geográfus hallgatók számára készült abból a célból, hogy a statisztikai módszereket értő és alkalmazni tudó tanárokat, illetve szakembereket képezzünk, hogy hozzásegítsük a legfontosabb statisztikai módszerek passzív és aktív ismeretéhez. A jegyzet a standardnak tartott általános statisztikai módszerekből válogat, szem előtt tartva, hogy melyeket kell vagy lehet leggyakrabban alkalmazni a táradalmi-gazdasági földrajz műveléséhez. A jegyzetet forgatók túlnyomórészt földrajz tanár szakosok vagy bármely más (ritkán matematikával párosított) kétszakosok, illetve geográfusok, ezért a szerző fokozottan ügyelt a közérthetőségre, a pontos, precíz, szabatos, de egyszerű fogalmazásra és arra, hogy magasabb szintű matematikai ismeretekre általában nem támaszkodhat.
A képzés jellegéből adódóik, hogy hallgatóink általános statisztikát magas óraszámban, önálló tárgyként nem tanulnak, ezért a statisztikai alapfogalmak és legfontosabb módszerek is megtalálhatók a jegyzetben, de a fő hangsúlyt a társadalmi-gazdasági geográfiábabn történő alkalmazásra helyeztük.
A jegyzet az egyes témakörökhöz példák sokaságát sorakoztatja fel. A kidolgozott (megoldott) példák a technikai kivitelezést mutatják be, valamint a helyes értelmezést, a többi pedig az alkalmazási lehetőségeket, továbbá a gyakorlást segíti elő.
A szerző a jegyzet írásakor törekedett arra, hogy a sokak által száraznak tartott statisztikát közel hozza a hallgatókhoz, hogy megszerettesse és a példák sokaságával felcsillantsa annak szépségeit és alkalmazásainak széles lehetőségeit.
A statisztikát kicsit tudni bűn, csak jól és pontosan szabad alkalmazni, felhasználni. Vissza

Tartalom

Előszó3
A statisztika tudomány kialakulása, fejlődése és jelentősége5
A statisztika alapfogalma11
Csoportosítás, sorok, táblák21
Viszonyszámok33
Grafikus módszerek és sémák45
Index számítás69
Középértékek81
Szóródásszámítás97
Korreláció és regresszió számítás105
Fejlettségi szint115
Irodalom121

Dr. Abonyiné dr. Palotás Jolán

Dr. Abonyiné dr. Palotás Jolán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Abonyiné dr. Palotás Jolán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv