1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A természet képekben

Szerző
Fotózta

Kiadó: B.K.L. Kiadó
Kiadás helye: Szombathely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 978-615-5725-05-0
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Ajánlás
Egykori egyetemi kollégám, dr. Alexay Zoltán legutóbbi éveinek fénykép műalkotásait láthatja Ön ebben a szép albumban.
Nyolc évtized, benne a tanítványok szeretetével fémjelzett... Tovább

Előszó


Ajánlás
Egykori egyetemi kollégám, dr. Alexay Zoltán legutóbbi éveinek fénykép műalkotásait láthatja Ön ebben a szép albumban.
Nyolc évtized, benne a tanítványok szeretetével fémjelzett biológiatanári, egyetemünkön docensként a hallgatóknak átadott gazdag ismeretanyag, a realista világlátást és sokféle motivációt adó fél évszázados, elismerésekben bővelkedő fotóművészi munkásság adja Tanár úr nyolcadik albumának esztétikai hitelességét. A képeket nézve a nagytérség erdeinek sokféleségére, mezőinek, rétjeinek és vizes élőhelyeinek gazdagságára, az itt honos növények, élőlények ismert vagy kevésbé ismert színes világára csodálkozhatunk rá. A közvetítő látszólag egy technikai eszköz, Tanár úr fényképezőgépe. Ami a látványt egyedivé teszi, hitelesíti az a művész természetszeretete, biológusi felkészültsége, egyéni látásmódja.
Dr. Alexay Zoltán a természet értékeinek bemutatásakor a keresés, a megismerés, a rá-döbbenés élményét adja. Tanári szakmájának szeretete példamutató ma is: a pedagógusi hivatásban tanítványai, a köz ismereteinek bővítését mindig első számú feladatának tartotta. Elhivatottságában szenvedélyesen és módszeresen törekedett, törekszik a környező világ megismerésére, a látvány mélyebb bemutatására. Tanítványainak, az életútját figyelemmel, rokonszenvvel követőknek így a tőlünk látszólag távolodó természeti világ személyes, hiteles értelmezését adja. A róka, a szarvasbika a fotókon ugyanolyan szép, mint a színpompás lepke, a rohanó vaddisznó. A körülöttünk lévő világban a mindennapok jellemző közömbösségével nehezen észrevehető, de a valóságban virágzó, sokszor a pusztulást is megjelenítő látvány ezért lehet bennünket gondolkodásra, tettre ösztönző. A természeti szépség felismerése így lesz újra napjaink értéke.
A nyolcvanadik születésnap az életút jeles, az eddigi tevékenységet elismerő, méltató erősítő állomása. Dr. Alexay Zoltán természetfotói, eddigi életműve figyelmeztető üzenetet is küld számunkra: környezetünk élővilágát, annak működését, értékeit hitelesen csak személyes élmények gyűjtésével, azok értelmezésével ismerhetjük meg.
Szeretettel ajánlom az Ön figyelmébe dr. Alexay Zoltán legújabb fényképalbumát!
2017. augusztus havában
Dr. Földesi Péter; rektor Vissza

Dr. Alexay Zoltán

Dr. Alexay Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Alexay Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv