1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki ölte meg Virginia Woolfot?

Lélekrajz

Szerző
Fordító
Róla szól

Kiadó: Retro Media Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím: Pszichobiográfia
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-9688-21-6
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a könyv sok évvel ezelőtt egy álommal kezdődött. Álmomban egy hang irányított a St. Ives-beli Tolland House-ba, abba az otthonba, amelyben Virginia Woolf oly sokat töltött korai, varázslatos... Tovább

Előszó

Ez a könyv sok évvel ezelőtt egy álommal kezdődött. Álmomban egy hang irányított a St. Ives-beli Tolland House-ba, abba az otthonba, amelyben Virginia Woolf oly sokat töltött korai, varázslatos nyarai közül. Elmentem hát St. Ives-be, beléptem Virginia Woolf "házába", és ezután nem sokkal kezdetét vette ez a könyv.
Én azért köteleztem el magam a pszichoanalízis művészetének, hogy segítsen mélyebbre látni. Szakmai pályafutásom kezdetén volt egy másik álmom, amely meghatározta későbbi utamat. Azt álmodtam, hogy Freudot és kollégáit hatalmas mágneses erő veszi körül, amely felemel a földről, amíg olyan magas nem leszek, mint ők. A pszichoanalízis tényleg olyan magaslatokra emelt, amilyenekről korábban nem is álmodtam. Közéjük számítom azt is, hogy megírtam Virginia Woolf pszichológiai életrajzát.
Hogy segítsen a megvalósításban, sok barát, kolléga, rokon és páciens osztotta meg velem nehezen megszerzett tudását értékes idejét. Dr. Galys Natchez, barátom, kollégám és első kiadóm, mindig készen állt, hogy fontolóra vegye az ötleteket, bátorítást nyújtson, vagy elolvassa és megvitassa a fejezeteket, azon nyomban, ahogy kikerültek a számítógépből. Szavakkal nem lehet kifejezni közreműködésének értékét. nagyon hálás vagyok a rám áldozott idejééért, de éles szikéjéért is, mellyel megvágta ezt a könyvet. Vissza

Fülszöveg

"Ki ölte meg Virginia Woolfot? Miért döntött úgy, hogy eldobja életét, amikor oly sokan képesek voltak átvészelni azokat a nehéz éveket? Ki a felelős azért - ha egyáltalán bárki okolható a történtekért -, hogy az ötvenkilenc éves Virginia Woolf elgyalogolt az Ouse folyóhoz, egy nagy követ tömködött a kabátzsebébe, majd a sodrásba vetette magát? Utolsó éveinek konkrét tényei ma már múltba vesző történetek, és sokan próbálták megmagyarázni halálát, olyanok is, akik vélhetően a legközelebb álltak az írónőhöz (Nigel Nicolson, 1973, Leonard Woolf, 1968).
De a sok életrajzi beszámoló, akárcsak Virginia Woolf saját regényei, naplói és levelei leginkább arra szolgálnak, hogy a szavak lavinája alá temessék a valódi történetet. Az én álláspontom az, hogy öngyilkosságának összetett motivációja sokkal titkosabb, mit ahogyan azt képzeltük..."

Dr. Alma Halbert Bond

Dr. Alma Halbert Bond műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Alma Halbert Bond könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv