1.034.210

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fordulat és reform - tizenöt év távlatából

Szerző

Kiadó: Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége-Társadalmi Érdekegyeztető Tanács
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 62 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) és a Társadalmi Érdekegyeztető Tanács (TÉT) konferenciát szervezett 2001 november 6-án "Fordulat és reform 15 év távlatából" címmel. A... Tovább

Előszó

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) és a Társadalmi Érdekegyeztető Tanács (TÉT) konferenciát szervezett 2001 november 6-án "Fordulat és reform 15 év távlatából" címmel. A több száz fő érdeklődőt dr. Kovács Árpád, a GTTSZ elnöke köszöntötte, a vitát dr. Kopácsy Sándor vezette, s előadóként a "Fordulat és reform" szerzői - dr. Antal László, dr. Csillag István, dr. Lengyel László, dr. Matolcsy György - szerepeltek.
A tanácskozás céljaként a két szervezet a rendszerváltás előtti évtized egyik innovációs műhelyének legnagyobb hatású tanulmányára, s az azzal kapcsolatos vitákra, a bekövetkezett társadalmi és gazdasági változásokra kívánta a közvélemény figyelmét irányítani. Napjainkra ugyanis felerősödtek azok a nézetek, amelyek szinte kiiktatják az emlékezetből a gyökeres változtatások szükségességének felismeréséhez vezető gyötrelmes folyamatot. Pedig ezek ismerete nélkül azok a tanulságok sem hozzáférhetők, amelyek segítségünkre lehetnek az új rendszer - demokratikus felfogású, a régi hibák elkövetésének korrekcióira képes - kialakításában, A közelmúltban való eligazodás szándéka nem nosztalgiázásra kívánta késztetni a beszélgetés részvevőit, hanem a korábbi tettek tükrében egyfajta önvizsgálatra a realitások számbavételét, a kibontakozó új társadalmi-gazdasági viszonyokat illetően.
Az 1996-ban született tanulmány a maga idejében nehezen volt hozzáférhető. Ezért is, meg az időt álló gondolatisága végett is érdeklődést kelthet ismételt közzététele, kiegészítve a szerzők másfél évtized távlatából megfogalmazott értékelésével: mi lett a reformokból, miként és hova fordult az ország!? Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv