A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kémiai gyakorlatok

Kézirat

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Semmelweis Orvostudományi Egyetem
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 153 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános és szervetlen kémiai gyakorlatok
Laboratóriumi eszközök és műszerek13
Üvegedények13
Porcelánedények18
Fém eszközök18
Mérlegek18
Centrifugák18
Keverők, rázók19
Tiszta anyagok előállítása20
Desztillálás, desztillált víz készítése20
Keverék szétválasztása. Mérés táramérlegen21
Kirázás: jód kivonása káliumjodidos jódoldatból22
Átkristályosítás: timsó tisztítása23
Dalton törvények igazolása. Mérés analitikai mérlegen24
Oldatok készítése és vizsgálata26
Oldatok készítése26
Fagyáspontcsökkenés-mérés27
Ozmotikus jelenségek tanulmányozása30
A minőségi (kvalitatív) analízis alapjai, kémiai tulajdonságok, kémiai reakciók vizsgálata33
Az anorganikus vegyületek rendszeres analízise33
Az emfoter jelleg vizsgálata36
Kettős só és komplex só vizsgálata37
Oxidoredukció vizsgálata39
A mennyiségi analitikai módszerek40
Kémiai analitikai módszerek40
Fizikai-kémiai módszerek59
Reakciókinetikai mérések72
Etilacetát lugos hidrolízisének mérése. A sebesség állandó meghatározása és az aktiválási energia kiszámítása74
Elektrokémiai mérések76
Elektrometriás pH mérés78
Biokémiailag jelentős redox elekródok összeállítása és a redoxelem elektromotoros erejének mérése80
Bioorganikus kémiai gyakorlatok
A bioorganikus vegyüleetk tiszítása és szétválasztása85
Fehérjék tisztítása dialízissel85
Kromatografálás módszerek86
Elektroforézis102
Ultracentrifugálás107
Az aminosavak és fehérjék vizsgálata108
A fehérjék néhány tulajdonsága108
A fehérjék izolálása, tisztítása és kimutatása108
A fehérjék színreakciói115
A fehérjék mennyiségi meghatározása118
Aminosavak mennyiségi meghatározása formol titrálással121
Aminosavak elektrometriás titrálása122
Szénhidrátok vizsgálata125
A szénhidrátkimutatás és meghatározás alapja125
Redukción alapuló cukorkimutatás és meghatározás126
Dehidratáláson alapuló cukorkimutatás és meghatározás130
Aminokkal képzett kondenzációs reakción alapuló eljárások. Vércukor-meghatározás orto-toluidinnel133
Szénhidrátok azonosítása kvalitatív próbák alapján135
Monoszacharid származékok mérése136
Poliszacharidok vizsgálata139
Lipidek vizsgálata142
A lipidek tulajdonságai és osztályozása142
Telítetlen zsírsavakat tartalmazó lipid (neutrális zsír) jód-bróm számának meghatározása142
A ketontestek kimutatása a vizeletben143
A lecitin (foszfatidilkolin) kimutatása144
A koleszterin kimutatása145
Az epesavak kimutatása146
Az epefestékek kimutatása146
Az A-vitamin kimutatása Carr-Price próbával147
Nukleinsavak vizsgálata148
A nukleinsavak kivonása és szétválasztása148
A nukleinsavak mennyiségének meghatározása150
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv