1.035.099

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig

Szerző
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 374 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-220-069-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Két okból is nagyon fontos és időszerű e könyv megjelenése. Az első ok: a gyermekkorban kell kialakítanunk és megalapoznunk a helyes táplálkozási szokásokat, amelyek felnőttkorban lassan és... Tovább

Előszó

Két okból is nagyon fontos és időszerű e könyv megjelenése. Az első ok: a gyermekkorban kell kialakítanunk és megalapoznunk a helyes táplálkozási szokásokat, amelyek felnőttkorban lassan és fokozatosan bővülnek és módosulnak. A másik fontos ok: az a megfigyelésünk, hogy az életszínvonal emelkedésével, a hazai élelmiszer-termelés választékának bővülésével nem fejlődik együtt a kisgyermekek étkeztetésének színvonala.
Ha jelenleg az ország felnőtt lakosságának táplálkozását táplálkozástudományi szempontból értékelni kívánjuk, az előnyök mellett a hiányosságokat is látnunk kell. Így aránytalanul és indokolatlanul csekély a színesfőzelék-, saláta-, tej- és tejtermékfogyasztás, ugyanakkor túlzott a lisztesétel, a rántással készített étel, a csak zsírral készült ételfogyasztás - az olajjal való főzés nem tud meghonosodni. A megkedvelt ételek ízét a legtöbben gyermekkorunk óta hordozzuk magunkban és kialakult szokásainkhoz felnőttkorunkban is ragaszkodunk. Ha azt akarjuk, hogy a következő generáció okosabban és egészségesebben táplálkozzon, már kisgyermekkorban az ételek szélesebb választékával kell megkínálni, és a mi táplálkozási szokásainknál egészségesebb, hasznosabb táplálkozásra kell nevelni. Vissza

Tartalom

Bevezető9
Általános ismeretek
Étlaptervezés15
A fogyasztók tápanyagszükséglete18
Az ételkészítés lehetőségei22
Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül25
Az adott forintkeret optimális kihasználása27
Beszerzési lehetőségek29
A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei31
A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek36
Személyi higiénia36
Munkahelyi higiénia39
A nyersanyagok tárolása és előkészítése41
Hús41
Zsiradékok44
Tej és tejtermékek45
Tojás46
Földesáru és zöldségfélék47
Savanyított hordós áruk48
Gyümölcsök49
Szárazáru49
Kenyér és pékáru50
Fűszeráru51
Konzerváru51
Mélyhűtött készítmények51
A készételek szállítása52
Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése55
A konyhaüzem takarítása56
Mosogatás58
Gyermekétkeztetési formák62
Az ételek összetétele és elkészítése
Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek71
Reggeli italok71
Uzsonnák74
Levesek80
A rántás-habarás készítése80
A csontlé készítése80
Fehér (híg) levesek81
Sűrített levesek84
Krémlevesek101
Húsos levesek105
Gyümölcslevesek114
Levesbetétek118
Mártások124
Tojásételek134
Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek140
Halak153
Marhahúsok156
Borjúhúsok177
Sertéshúsok193
Bárányhúsok226
Háziszárnyasok231
Főzelékek240
Köretek258
Saláták, savanyúságok273
Tészták288
Gyúrt és főtt tészták288
Palacsintatészták307
Kelt élesztős tészták312
Omlós (linzer) tészták317
Rétesek321
Felfújtak325
Pudingok328
Piskótatészták33,
Tejes ételek332
Hideg krémek334
Öntetek337
Gyümölcskészítmények340
Párolt és sült gyümölcsök340
Gyümölcssaláták347
Turmixitalok352
Hidegcsomag-összeállítások36,
Irodalom367
Tárgymutató369
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig

A borító foltos.

Állapot:
980 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv