1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kis ABC-ATC-ABC könyv

Szerkesztő

Kiadó: Hepar Kft.
Kiadás helye: Solymár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 613 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Kis ABC-ATC-ABC könyv jelen kiadása a 2005. márciusig a közlönyben megjelent ár- és rendelet-módosításokat tartalmazza.
A társadalombiztosítás gyógyszerár-támogatási rendszerének elve nem... Tovább

Előszó

A Kis ABC-ATC-ABC könyv jelen kiadása a 2005. márciusig a közlönyben megjelent ár- és rendelet-módosításokat tartalmazza.
A társadalombiztosítás gyógyszerár-támogatási rendszerének elve nem változott, ugyanakkor egyre több készítmény rendelkezik közös európai törzskönyvvel, valamint 63 db FoNo készítmény is megjelent a törzskönyvezett gyógyszerek között.
Világosan kell lássuk, hogy a gyógyszerár-támogatás során a támogatási százalékok, illetve konkrét összegek azt az arányt fejezik ki, amilyen mértékben a beteg személy, illetve a társadalom összessége a költségeket viseli. Bármely esetben azonban végül a Magyarországon termelést folytató állampolgárok fizetik meg a gyógyszer teljes árát, és ez indokolja azt, hogy a készítmény napi terápiás költségét minden esetben a gyógyszer teljes árából számoljuk. Magas terápiás költségű gyógyszerek esetén, ha van olcsóbb, illetve költséghatékonyabb kezelési alternatíva, ennek használata a fentiek alapján ugyanolyan indokolt a 100%-ban támogatott gyógyszerek köre esetén is, mint akkor, ha a kezelés teljes terhét a beteg viseli.
Az új, innovatív gyógyszerek számos esetben jelentős terápiás előrelépést jelentenek. Kristálytisztán (evidence based) láthatjuk, sőt a gyakorlatban meg is bizonyosodhatunk róla, hogy a betegek ezen készítmények használata mellett kevésbé szenvednek a mellékhatásoktól vagy jobban gyógyulnak, sőt a kettő kedvező kombinációja is előfordul.
Saját családtagjaink esetén is valószínűleg mindnyájan megtapasztalhattuk, hogy az ember igyekszik bármi áron a legjobb kezelést biztosítani. Ha meggondoljuk, a szakma szabályai szerint a VIP betegeket is ugyanúgy kellene ellátni, mint bármely beteget. Azaz - Dr. Bodor György főorvost idézve - „a beteg akkor jár a legjobban, ha az történik vele, mint Kovács (23) Jánossal.". A mondás azonban fordítva is igaz: Kovács (23) Jánost is ugyanúgy kellene ellátni, mint saját hozzátartozónkat, vagyis meg kell adni mindenkinek a lehető legjobb kezelést. Bármi áron!
Az egyes gyógyszerkészítmények esetén a „meghatározott napi adagra" (Defined Daily Dose - DDD) számított napi terápiás költségek természetesen csupán tájékoztató jellegűek, de arra kiválóan alkalmasak, hogy nagyságrendi tájékoztatást nyújtsanak az orvoskollégák és gyógyszerészek számára arról, hogy a gyakorlati élet átlagában forintösszegre mit is jelent a „drága gyógyszer". Az adatok tanulmányozása során nem ritkán találkozunk azzal a helyzettel, hogy az adott beteg számára várhatóan hasonló terápiás előny/kockázattal rendelkező gyógyszerek között 2-8-szoros különbségeket találunk a napi terápiás költségben. Az irányított betegellátási rendszerekben világosan előtűnik az, hogy a gyógyszerelésre fordított költségek emelkedése következtében egyre kevesebb pénz jut a vizsgálati módszerek fejlesztésére, prevencióra, diétás tanácsadásra, stb. Vissza

Tartalom

Szerkesztői előszó 5
Rövidítések 7
Kiemelt, indikációhoz kötött (100%) támogatással rendelheti 9
Emelt indikációhoz kötött (90%) vagy meghatározott összegű támogatással rendelheti 26
Gyári nevek ABC sorrendben 51
Gyógyszerek ATC sorrendben 279
A - Tápcsatorna és anyagcsere 279
B - Vér és vérképzőszervek 310
C - Cardiovascularis rendszer 332
D - Bőrgyógyászati készítmények 365
G - Urogenitalis rendszer és nemi hormonok 378
H - Systemás hormonkészítmények, a nemi hormonok kivételével 397
J - Systemás fertőzésellenes szerek 405
L - Daganatellenes szerek és immunmodulatorok 431
M - Váz- és izomrendszer 447
N - Idegrendszer 462
P - Parazitaellenes készítmények, féregzők és repellensek 504
R - Légzőrendszer 505
S - Érzékszervek 524
V - Egyéb 532
Hatóanyagok ABC sorrendben 543
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kis ABC-ATC-ABC könyv Kis ABC-ATC-ABC könyv Kis ABC-ATC-ABC könyv Kis ABC-ATC-ABC könyv

A borító széle enyhén sérült, gerince megtört. A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
13 pont kapható
Kosárba
konyv