A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A vizforgalom és az uraemia kérdése a sebészeti vesebetegségekben

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Eggenberger-féle Könyvkereskedés
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta a Stephaneum nyomda, Budapesten. 12 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A víz fontos szerepe a szervezetben, annak körforgása és kiválasztása, a veseműködés élettana, mely Richards pontos, alapvető vizsgálatai óta szilárd alapokon nyugszik, olyan elméleti ismeretek,... Tovább

Előszó

A víz fontos szerepe a szervezetben, annak körforgása és kiválasztása, a veseműködés élettana, mely Richards pontos, alapvető vizsgálatai óta szilárd alapokon nyugszik, olyan elméleti ismeretek, melyet minden jól képzett urologusnak tudnia kell. A vese elégtelen működésének ismerete, azon okok, melyek előidézik, az uraemiának megelőzése, leküzdése pedig a mindennapi élet súlyos problémái közé tartozik.
A budapesti egyetemi urologiai klinika, mint az országban új és exponált intézmény, sok esztendőn keresztül nagyon sok esetben volt kénytelen a legsúlyosabb vesebetegségekkel foglalkozni s új eljárásokkal próbálkozni, hogy reménytelennek látszó esetekben is valahogyan tudjon segíteni.
Ezen munka szerzője - mint a klinika hosszú éveken át vezető tanársegédje, majd adjunctusa -, ki szükség esetén éjjel-nappal ott volt a beteg ágyánál, finom megfigyeléseket tett, megfelelő elméleti tanulmányok, kísérletek és elgondolások után új gyógymódot próbált ki - nagyon is illetékes arra, hogy tapasztalatait összefoglalva másokkal is közölje. Azt hiszem, ezen munkát nemcsak a szorosan vett szakemberek, de a rokonszakmákkal foglalkozók is olvashatják s hasznuk lesz belőle.
Budapest, 1941 október hó.
Illyés Géza. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Szerző előszava 5
A víz szerepe az élő szervezetben és a víz sajátos tulajdonságai 7
A folyadékcsere az élő szervezetben 3
Vízfelvétel, vízkiválasztás 15
A vesék működése 18
A veseelégtelenség és tünetei 29
Vizsgálati módszerek 34
Uraemiához vezető betegségek a húgyrendszer egyes szakaszaiban 55
Az uraemiák általános kezelése 71

Dr. Babics Antal

Dr. Babics Antal műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Babics Antal könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv