Film témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Sáskák, szöcskék, tücskök

Szerző
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím: Búvár zsebkönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN: 963-11-2832-6
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

Az egyenesszárnyúak igen ősi állatok. Már háromszázmillió évvel ezelőtt is számos fajuk népesítette be a Földet. A ma élő fajokhoz megtévesztésig hasonló alakok rágták a pikkelyfák és pecsétfák leveleit, bújtak a mohapárnák alá. Mai utódaik rágó szájszerve, járó vagy ugró lába, első pár bőrszerű és hátsó hártyás szárnya azt a régi kort idézi, amikor a rovarok törzsfáján egyre több új hajtás indult fejlődésnek.
Könyvünkben az egyenesszárnyúakon kívül szerepelnek még a bőrszárnyúak is, a fülbemászók, amelyek nevükkel ellentétben nem másznak senki fülébe; botsáskák, az inszektáriumok kedvelt, érdekes lakói; csótányok, utálatos, hívatlan lakótársaink; fogólábúak, a félelmetes ragadozók. Mind olyan állatok, melyekkel erdőn-mezőn sétálva, sőt otthonunkban is találkozhatunk. A változatos testfelépítésüket, néha szemet gyönyörködtető színezetüket, érdekes életmódjukat mutatjuk be a következő oldalakon.

Dr. Bakonyi Gábor

Dr. Bakonyi Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Bakonyi Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sáskák, szöcskék, tücskök Sáskák, szöcskék, tücskök Sáskák, szöcskék, tücskök Sáskák, szöcskék, tücskök
Állapot:
1.440 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba