A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gutenberg Nagy Lexikon 1-10.

Minden ismeretek tára/1.: A-Aiolok/2.: Aión-Állatimádás/3.: Állati meleg-Anyahajó/4.: Anyai örökség- Babilonia/5.: Babilonia-Bern/6.: Bernád-Buber/7.: Bubics-Combe/8.: Combes-Depó/9.: Déport-Elektro/10.: Elektro-Felméri

Szerkesztő

Kiadó: A Nagy Lexikon Kiadóhivatala
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott félbőr kötés
Oldalszám: 3.284 oldal
Sorozatcím: Gutenberg Nagy Lexikon
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A sorozat kiadása félbeszakadt, tételünk az összes megjelent kötetet magában foglalja. Az 1-9. kötet kiadási éve 1931., a 10. kötet kiadási éve 1932. Színes táblákkal, szövegképekkel, műmellékletekkel illusztrált. További munkatársak a könyvben. A köteteket összes műmellékleteivel együtt a Stephaneum nyomda részvény-társaság nyomta. A bekötési táblákat Végh Gusztáv iparművész tervezte.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jól végzett munka s a leküzdött nehézségek szent őrömével bocsátjuk útjára az új Nagy Magyar Lexikont, amely Gutenbergnek, a könyvnyomtatás halhatatlan feltalálójának nevét viseli.
Óriási a... Tovább

Előszó

A jól végzett munka s a leküzdött nehézségek szent őrömével bocsátjuk útjára az új Nagy Magyar Lexikont, amely Gutenbergnek, a könyvnyomtatás halhatatlan feltalálójának nevét viseli.
Óriási a feladat, amely egy modern lexikonra hárul. Az emberiség az utolsó évtizedekben a legendás hétmérföldes csizmáknál is nagyobb léptekkel rohant előre az ismeretek végtelen országútján. El lehet mondani, hogy manapság egy-két év alatt több tárul fel előttünk a Mindenség titkaiból, mint régebben századok alatt. A tudásnak sohasem sejtett területei nyílnak meg a kutató emberi elme előtt s nincs emberi agy, amely a régi és az új ismereteknek ezt a végtelen sokaságát át tudná tekinteni. Ez a szertelen méretű haladás adja meg az új Nagy Magyar Lexikon megjelenésének a jogosultságot és a szükségességet.
Van azonban még egy külön, korszerű ok is, amely sürgeti az ilyen új, nagy lexikon kiadását. Ez az ok a világháború, amely új korszakot nyitott az emberiség történetében: politikailag és gazdaságilag átalakította a világot, új fogalmakat, új berendezkedéseket, új viszonyokat teremtett állami, társadalmi, nemzetközi és gazdasági téren, a régi tudományokat új elemekkel gazdagította, új tudományoknak adott lendületet, s a jogalkotás, a technika, a természettudományok, az orvosi tanok eddig nem ismert új területeit fejlesztette ki.
Ezért van szükség ma új lexikonra, amely megtartva az emberi tudás kristályosodottan állandó ismereteit, kiegészíti azokat az utolsó évtizedek óriási eredményeivel, amelyek szinte döntően alakítják át az emberi megismerés tárházát.
Új Nagy Magyar Lexikonunk tehát az emberi tudás mai ismereteinek tára: ez érdeme és jelentősége minden más lexikonnal szemben. Létrejöttében döntő szempont volt: okulni a multak hiányain és nem felejteni ki semmit, ami új. Vissza

Tartalom

1. kötet A-Aiolok (1931) 1-336
2. kötet Aión-Állatimádás (1931) 1-320
3. kötet Állati meleg-Anyahajó (1931) 1-336
4. kötet Anyai örökség-Babilonia (1931) 1-340
5. kötet Babilonia-Bern (1931) 1-336
6. kötet Bernád-Buber (1931) 1-336
7. kötet Bubics-Combe (1931) 1-320
8. kötet Combes-Depó (1931) 1-320
9. kötet Déport-Elektro (1931) 1-320
10. kötet Elektro-Felméri (1932) 1-320
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv