1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Uj idők lexikona 1-24.

A-Börcs/Bőrcsipke-Eöttevényi/Eötvös-Herczegh/Herder-Láz/Lazacfélék-Pozdor/Pozdorja-Zygota - 24 kötet 6 könyvbe kötve

Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 6.256 oldal
Sorozatcím: Uj idők lexikona
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal, térképekkel illusztrálva. Készítette a Pallas Irodalmi és nyomdai r.-t., Budapest. A képmellékletek az Athenaeum irodalmi és nyomdai r.-t. nyomása. Az 1-4. kötet kiadási éve: 1936; 5-8. kötet kiadási éve: 1937, 9-12. kötet kiadási éve: 1938, 13-16 kötet kiadási éve: 1939, a 17-20. kötet kiadási éve: 1941.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Uj Idők Lexikona első kötetének első oldalán az olvasót köszönti az Uj Idők szerkesztősége és kiadója. Az olvasót, akinek ajándékul szánta ezt a művet, valamennyi munkája közül a... Tovább

Előszó

Az Uj Idők Lexikona első kötetének első oldalán az olvasót köszönti az Uj Idők szerkesztősége és kiadója. Az olvasót, akinek ajándékul szánta ezt a művet, valamennyi munkája közül a legnagyobbszabásút, ötven esztendő óta. Az olvasót, akinek ezzel a húszkötetes, minden ízében eredeti lexikonnal szeretné megköszönni, hogy évtizedeken át híven kitartott amellett az életfelfogás, világszemlélet mellett, amelynek terjesztésére negyven év előtt elindult a magyar családi otthonok felé az Uj Idők.
Hosszú az út az Uj Idők első számától a Lexikon első kötetéig. Hosszú, de egyenes. Szeretnők elmondani, hogyan jutottunk el idáig.
Az Uj Idők, elindulásakor, két célt tűzött maga elé.
Első célja az volt, hogy a magyar élet tükre legyen. Az élő magyar irodalom és művészet magyar érzésből fakadt, magyaros észjárású munkáit akarta megismertetni a magyar családokkal. "A magyarság faji sajátosságait, hagyományait, hajlamait és tehetségeit akarta beleilleszteni az új idők modern keretébe." Igy mondta ezt az a programm, amely az első szám élén jelent meg Herczeg Ferenc tollából.
Magyar irodalmi lap akart lenni.
Vajjon betöltötte-e azt a szerepet a nemzet szellemi háztartásában, amelyre vállalkozott? Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv