808.666

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Orisek Ferenc (dedikált példány)

Szoborfaragó, Népművészet Mestere

Szerző
Fotózta
Kapcsolódó személy

Kiadó: Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-08-4317-1
Megjegyzés: Orisek Ferenc szoborfaragó által dedikált példány. Színes fényképekkel illusztrálva. Megjelent 1000 példányban.

Fülszöveg

Orisek Ferenc a szoborfaragásról írt, ábrákkal illusztrált 15 oldalas tanulmányában írja: "A szoborfaragáshoz - a tehetségen kívül - a következőkre van szükség: képzelőerő, rajztudás, türelem, fizikai erő, kitartás és szeretet."
A dr. Bánszky Pál által írt monográfia ajánlásakor a szoborfaragáshoz szükséges minden adottságot és képességet méltatni lehet Orisek munkásságában. A művészi alkotómunka több mint ötven évét a könyv olvasója a bőséges képanyagból és a hozzájuk tartozó elemzésekből megismerheti.
Ami emellett fontos, maga az alkotó személye, személyisége. A csöndben szemlélő, halkan, de tömören fogalmazó, fiatalt és idősebb faragó társat segítő, biztató ember őszinte megnyilvánulásai a szakkörökben, alkotótáborokban. az alkotó ember törekvése a művészi tökéletességre, a gazdag életút személyes példáival is alátámasztott tapasztalatai a beszélgetésekben és az önfeledt dalolás a közös alkalmakon.
Ezek egyszerűen, tisztán szólnak, ahogy a szobrok is.

Dr. Bánszky Pál

Dr. Bánszky Pál műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Bánszky Pál könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Orisek Ferenc (dedikált példány) Orisek Ferenc (dedikált példány) Orisek Ferenc (dedikált példány) Orisek Ferenc (dedikált példány) Orisek Ferenc (dedikált példány)

A címlapon Orisek Ferenc szoborfaragó névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
5.980 ,-Ft
30 pont kapható
Kosárba