1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam)

XXXVII. évfolyam, 1-26. szám

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 624 oldal
Sorozatcím: Budapesti Orvosi Ujság
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fél évfolyam. Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva. További szerkesztők a könyvben. A Fémes-nyomda, Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Az allergiás betegségek kórisméje és kezelése.
Írta: Hajós Károly dr., egyetemi magántanár.
I
Allergia alatta szervezetnek veleszületett, vagy szerzett megváltozott érzékenységét... Tovább

Előszó

Részlet:
"Az allergiás betegségek kórisméje és kezelése.
Írta: Hajós Károly dr., egyetemi magántanár.
I
Allergia alatta szervezetnek veleszületett, vagy szerzett megváltozott érzékenységét értjük, olyan anyagokkal szemben, melyek a rendes egészséges szervezetre ártalmatlanok. E meghatározással már kiemeltük a kivülről beható, az exogen kiváltó tényezők kárt okozó szerepének jelentőségét. De nemcsak exogen tényezők, hanem a szervezetben magában keletkező, tehát endogen eredetű anyagok is okozhatnak kóros tüneteket a megváltozott érzékenységű szervezetben.
Az allergia fogalmának bevezetése óta több mint három évtized telt el, a kisérletek és klinikai megfigyelések óriási tömege mutatja, hogy az allergia fogalma milyen termékenyítőleg hatott a kutatásra és az orvostudományok fejlődésére. Kétségtelen, hogy az uj fogalommal kapcsolatban sok olyan elméletet és következtetést állítottak fel az évek folyamán, melyek a bírálatot nem állották ki. Azonban sok megfigyelés, klinikai esetek észlelése, laboratóriumi kísérletek értelmezése annyira gazdagította tudásunkat, hogy ezek segítségével addig tisztázatlan tünetek, tünetcsoportok és kórképek eredetét, pathogenezisét sikerült megmagyarázni, miáltal a helyes kórisme és oki kezelés lehetővé vált." Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam) Budapesti Orvosi Ujság 1939. január-június (fél évfolyam)

A borító enyhén kopottas, a lapélek foltosak. Az első oldalon ceruzás bejegyzés látható.

Állapot:
3.480 Ft
1.740 ,-Ft 50
9 pont kapható
Kosárba
konyv