1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orvosi műszótár

Szerkesztő

Kiadó: Novák Rudolf és Tsa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 538 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Latin  
Méret: 14 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: II. javított és bővitett kiadás. Nyomtatta Hungária Hírlapnyomda Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mintegy 15 éve kezdte el néhai Torday Ferenc dr. az Orvosi Műszótár anyagának gyűjtését és csaknem egy évtizeden át, lankadatlan szorgalommal végzett munka után jelent meg a szótár első kiadása... Tovább

Előszó

Mintegy 15 éve kezdte el néhai Torday Ferenc dr. az Orvosi Műszótár anyagának gyűjtését és csaknem egy évtizeden át, lankadatlan szorgalommal végzett munka után jelent meg a szótár első kiadása 1941-ben, 1000 hasábon, mintegy 16.000 címszóval. Két éve már teljesen elfogyott a piacon. Ezért látszott célszerűnek az újabb kiadása. Mint régi munkatársa, tovább gyűjtögettem a napról napra alkotott és felmerülő idegen szavakat, hogy még teljesebbé váljék a szótár. Felvettem a magyar rónán termő gyógynövények neveit is, viszont elkerültem a forgalomba került gyógyszerek felsorolását, minthogy ez egymaga kötetnyi terjedelmű lett volna. A szöveget itt-ott lényegesen rövidítettem, hogy a könyv terjedelme ne növekedjék. A címszavakból csak keveset töröltem, hogy a régi orvosi könyvek olvasói ne maradjanak támogatás nélkül.
Nem mulaszthatom el rámutatni, hogy a kiadó milyen terhet vállalt magára, mikor e könyv megjelenését lehetővé tette. Kívánom, hogy újjáépülő hazánkban ez a munka is töltsön be egy kis hézagot és váljék mindazoknak javára, akik szorgalmasan forgatni fogják. Vissza

Fülszöveg

Az orvosi irodalom olvasása közben minduntalan oly idegen szavakkal és kifejezésekkel találkozik az olvasó, melyeknek magyar jelentését, megfelelő magyar elnevezését, értelmét szeretné megismerni. A magyar orvosi irodalom évtizedek óta nélkülözi azt a megfelelő szakmunkát, melynek segítségével az orvosi irodalom olvasói ezen érdeklődésüket kielégíthették volna.
Ezt a hiányt óhajtottam pótolni, amikor évek előtt elhatároztam e munka megírását. Munkatársaimmal együtt éveken át gyűjtöttem az anyagot, felhasználva a már régen elfogyott Manninger-Bakay: Orvosi Neveskönyvét, de a többiekét is, Balogh Kálmántól kezdve. A bonctani szavakat, kifejezéseket Kiss Ferenc bonctanának alapján ismertetem.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Orvosi műszótár Orvosi műszótár Orvosi műszótár Orvosi műszótár Orvosi műszótár

Néhány lap és a lapélek nedvességtől foltosak, hullámosak.

Állapot:
2.990 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv