849.800

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az Adriától a Kárpátokig

Útikönyv az első világháború magyar emlékeit keresőknek III.

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Zrínyi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 295 oldal
Sorozatcím: Emlékezés és emlékeztetés
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-327-643-3
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg


A szerzőről
Dr. Bedécs Gyula (Fülek, 1939) 1989 nyarán a győri Révai Miklós Gimnázium történelemtanáraként diákjaival kezdte meg az Isonzó menti katonatemetők felkutatását. Ezután az általa vezetett Isonzó Baráti Kör szervezésében csoportok sora jutott el a Doberdótól a Dolomitokig, majd a Kárpátok hágóin át Galíciába, de ott voltak az Adriai-tenger partvidékén, és végigjárták a déli frontot, sőt eljutottak a Keleti-Kárpátokig is.
Eleinte vajmi kevés segítséget és információt kaptak a kegyeleti útra vállalkozók. E hiány pótlására születtek meg első ismertető kiadványai, turisztikai füzetei, és a sokéves tanári illetve idegenforgalmi tapasztalataira támaszkodva alakította ki ezek stílusát.
Habár az első világháború csataterei nem magyar földön találhatók, a mi katonáink vére és könnye kötődik az itteni emlékekhez. A látogatók különös érzéssekkel közelednek egy-egy sírhoz, emléktáblához, ezért hozzájuk sajátos vezetőre van szükség. Bedécs tanár úr könyvei pedig ilyenek, mert az... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem