1.034.970

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kincstári vagyon másKÉPp

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Kincstári Vagyoni Igazgatóság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság immáron harmadszor jelenteti meg évkönyvét, amely a szervezet adott évi tevékenységének legfontosabb folyamatait, adatait foglalja... Tovább

Előszó

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság immáron harmadszor jelenteti meg évkönyvét, amely a szervezet adott évi tevékenységének legfontosabb folyamatait, adatait foglalja össze, s az érdeklődésre számot tartó eseményeit mutatja be. A puszta - bár sokat jelentő - számok, és a tisztán szakmai ismertetés mellett 2002-ben úgy döntöttünk, hogy „más-KÉPp" is bemutatjuk a kincstári vagyon gyöngyszemeit, s látvánnyá varázsoljuk a száraz tényeket. Kérem, gyönyörködjenek a legnagyszerűbb, - kincstári vagyonba, s így kizárólagos állami tulajdonba tartozó - műemlékek varázslatos fotóiban. Remélem, hogy a látvány még inkább ösztönzi az olvasót épített nemzeti örökségünk védelmére, tiszteletére. Dr. Molnár Zoltán a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgatója Ugye átérezték már a harmónia varázsát, amikor lelkük legrejtettebb zuga, szívük mélye és gondolataik tudatossága azonos hullámhosszon találkozik? Ugye átélték már azt az érzést, amikor a hang és a látvány együttese - átitatva érzékszerveiket- nyugalmat, szépséget közvetít tudatukba? A kép és a kapcsolódó mondanivaló, főképp ha az irodalmunk zsenijeitől származik, ilyen harmóniát képes ébreszteni bennünk. Ezért gondoltuk úgy, hogy - mint a kincstári vagyon, s e körön belül a kizárólagos állami tulajdonban lévő műemlékek feletti tulajdonosi joggyakorló szervezet a műemlékek bemutatásának olyan módját választjuk, amely - reményeink szerint - harmónia érzetét váltja ki az olvasóból. A kincstári vagyon „gyöngyszemei" mellé válogattunk a magyar költészet kincsestárából olyan műveket, amelyek az adott műemlék, vagy műemlékfajta rejtett üzeneteit közvetítik. Reméljük, hogy a „Kincstári vagyon másKÉPp" című albumunk új megközelítésben, Dr. Lauer Györgyi nagyszerű, poétikus fotóival elvarázsolja Önöket, s műemlékeink olyan oldalát is bemutatja, amellyel eddig nem volt módjuk szembesülni. S ne felejtsék, ezek a műemlékek és költemények: mindannyiunké, a nemzet vagyona. Ne csak gyönyörködjünk bennük, hanem teremtsük meg együtt nemzeti örökségünk mindennapi harmóniáját.
Dr. Bencze Izabella
a Kincstári Vagyoni Igazgatóság
vezérigazgató-helyettese Vissza

Tartalom

Bevezető 9
Váraink 10
Kolostorok, Templomok 34
Kastélyok 44
... És Más Kincseink 62
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv