1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgálási ismeretek III.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: III. változatlan kiadás. Tankönyvi szám: 21390. Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. AZ ÉRTÉKESÍTÉSI MUNKÁT ELŐSEGÍTŐ KERESKEDELMI ISMERETEK 3
Az értékesítés irányelvei 3
A keresletkutatás, az árukínálat és a hírverés 6
A keresletkutatás és az árukínálat 6
A hírverés és eszközei 9
Vendégismeret 12
Az általános vendégtípusok 13
Különleges vendégtípusok 16
A külföldi vendégek fogyasztási szokásai 18
A földrajzi területek szerinti étkezési szokások 18
A külföldi vendégek étkezési ideje és rendje 21
Jellemző nemzeti fogyasztási szokások 24
II. IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK 28
Az idegenforgalom fogalma és formái 28
Az idegenforgalom kialakulásának feltételei 31
Az idegenforgalom általános feltételei 31
Az idegenforgalom helyi feltételei 35
Az idegenforgalom egyéb feltételei 38
Idegenforgalmi versenyképesség 40
Az idegenforgalmi munka és jelentősége 40
Az idegenforgalom előkészítése és lebonyolítása 42
Az idegenforgalom jelentősége 44
A vendéglátóipar idegenforgalmi feladatai 47
III. AZ ITALÉRTÉKESÍTÉS MÓDSZEREI 50
Az italértékesítés irányelvei 50
A hálózat kialakításának követelményei 50
Az értékesítés követelményei 52
Az italok kínálata 55
Az italkínálat általános szempontjai 55
Az ételsorokhoz alkalmazkodó italkínálat 58
Italkínálat étkezés előtt 60
Italkínálat az ételsor fogásaihoz 61
Kevert italok 66
A báritalok jellemzői 66
A báritalok készítésének módszerei 69
Rövid báritalok készítése és felszolgálása 71
Hosszú báritalok készítése és felszolgálása 75
Üdítő jellegű egyéb kevert italok készítése és felszolgálása 79
Egyéb kevert italok készítése és felszolgálása 83
A kevert italok felszolgálásának általános követelményei 85
IV. TÁRSASÉTKEZÉSEK ÉS ÜZLETEN KÍVÜLI ÉRTÉKESÍTÉS 87
Díszétkezések 88
A díszétkezések rendezésének előfeltételei 88
A megrendelő és az üzlet megállapodása 90
A díszétkezések étrendjének kínálata 94
A társasétkezések megszervezése 97
A díszétkezések terítési munkája 100
A felszolgálási munka megszervezése 104
A vendégek fogadása 105
Felszolgálás a díszétkezésen 106
Fogadás 110
A fogadás jellemzői és formái 110
A fogadás étel- és italsorának megtervezése 111
A fogadás előkészítése 112
A felszolgálók feladata a fogadásokon 117
Üzleten kívüli értékesítés 119
Házon kívüli társasétkezések 119
Kitelepülések 122
V. GAZDÁLKODÁSI ALAPISMERETEK 126
Gazdálkodási alapfogalmak 126
A vendéglátóipar árrendszere 129
Árrés és anyagfelhasználás 131
A vendéglátóipar költségei 134
Gazdasági eredmény 137
Tervezési alapismeretek 140
Leltározás 143
A leltározás alapismeretei 143
A leltározás követelményei 146
A vendéglátóüzletek elszámoltatása 149
Leltárelszámoltatás 149
A készletváltozások és a bevételek elszámolása 150
Felhasznált irodalom 157

Dr. Borda József

Dr. Borda József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Borda József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv