1.034.962

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nőgyógyászati endokrinológia

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Springer Hungarica Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 533 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-699-031-x
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az első idegennyelvű nőgyógyászati endokrinológia szakkönyvek már jó néhány évvel ezelőtt napvilágot láttak mind német mind angol nyelvterületeken. Magyarországon most először kerül kiadásra a modern nőgyógyászati endokrinológia rendkívül szerteágazó területét áttekintő és összefoglaló mű.
Az elmúlt egy-két évtizedben a különböző laboratóriumi eljárásokban végbement szinte hihetetlen' metodikai fejlődés a hormonok elválasztásáról, koncentrációjáról, metabolizmusáról illetve hatásmechanizmusáról szerzett ismereteinket óriási mértékben kitágította. Mindez a fejlődés a menstruációs ciklus, az emberi szaporodás élettanának és kórélettanának mélyebb megértéséhez, a pubertás, a terhesség és a klimaktérium átfogóbb endokrinológiai szemléletének kialakulásához vezetett. A világon az első, szervezeten kivül fogant gyermek megszületésével a humán reprodukciónak, mint új tudományágnak olyan, addig ismeretlen mértékű fejlődése indult el, mely nemcsak az új asszisztált reprodukciós eljárások... Tovább

Fülszöveg

Az első idegennyelvű nőgyógyászati endokrinológia szakkönyvek már jó néhány évvel ezelőtt napvilágot láttak mind német mind angol nyelvterületeken. Magyarországon most először kerül kiadásra a modern nőgyógyászati endokrinológia rendkívül szerteágazó területét áttekintő és összefoglaló mű.
Az elmúlt egy-két évtizedben a különböző laboratóriumi eljárásokban végbement szinte hihetetlen' metodikai fejlődés a hormonok elválasztásáról, koncentrációjáról, metabolizmusáról illetve hatásmechanizmusáról szerzett ismereteinket óriási mértékben kitágította. Mindez a fejlődés a menstruációs ciklus, az emberi szaporodás élettanának és kórélettanának mélyebb megértéséhez, a pubertás, a terhesség és a klimaktérium átfogóbb endokrinológiai szemléletének kialakulásához vezetett. A világon az első, szervezeten kivül fogant gyermek megszületésével a humán reprodukciónak, mint új tudományágnak olyan, addig ismeretlen mértékű fejlődése indult el, mely nemcsak az új asszisztált reprodukciós eljárások kialakulásához és azok eredményességének fokozásához, hanem - paradox módon - a hormonális fogamzásgátlás egyszerűsödéséhez és biztonságosabbá válásához is vezetett. A szülészeti- nőgyógyászati diszciplínának kevés olyan területe van, mely valamilyen - akárcsak vékony szálon keresztül is - ne kapcsolódna az endokrin rendszerhez és talán nincs is olyan szülészeti-nőgyógyászati kórkép, mely kialakulásának hátterében különböző endokrin rendszerek működészavara ne volna kimutatható. A nőgyógyászati daganatok (különösképpen azok hormontermelő csoportja) az endometriózis, a női androgenizációs kórképek esetében ez a kapcsolat még szembetűnőbb. A nőgyógyászati sebészet napjainkban is egyre terjedő „minimal invazív" endoszkópos beavatkozásainak is számos endokrinológiai vonatkozása ismeretes.
A könyv az említett témákat, kórképeket, azok kivizsgálását és kezelését olymódon foglalja össze, hogy az nemcsak a nőgyógyászati endokrinológia elméleti és klinikai területeivel foglalkozó orvosoknak, hanem a gyakorló szülész-nőgyógyászoknak, belgyógyászoknak, andrológusoknak és általános orvosoknak sőt orvostanhallgatóknak is hasznos olvasmányává válhat. Vissza

Tartalom

1. Hormonok, hormonmeghatározások és
hormon receptorok .........................15
Urbancsek János és Dévényi Nóra
2. A menstruációs ciklus élettana..................... 71
Urbancsek János
3. A menstruációs ciklus kórélettana.................. 105
Szilágyi András
4. A nemi differenciálódás és zavarai.................. 147
Papp Zoltán és Ádám Zsolt
5. Gyermek- és pubertáskori nőgyógyászat............. 165
Borsos Antal
6. Hormonális fogamzásgátlás....................... 191
Bártfai György és Koloszár Sándor
7. A női nemi szervek hormontermelő daganatai........ 221
Szánthó András
8. Sterilitás és asszisztált reprodukció.................... 245
Urbancsek János
9. Szervezeten kívüli megtermékenyítés ............... 287
Urbancsek János, Bárándi Zsolt és Sztanyik László
10. A terhesség endokrinológiája...................... 381
Siklósi György
11. Női androgenizáció.............................. 405
Grunwald Klaus, Vass Zoltán, Rabe Thomas
és Runnebaum Benno
12. Endometriosis.................................. 437
Szendei György
13. A klimaktérium endokrinológiája................... 477
Magyar Zoltán
14. Endoszkópia................................... 503
Inovay János
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv