1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A korszerű és egészséges táplálkozás

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím: Az egészségnevelés szakkönyvtára
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 963-240-790-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó (Dr. Marton Tibor)5
A helyes táplálkozás élettani alapjai (Dr. Zsinka Ágnes)9
Táplálkozás, táplálékfelvétel; tápanyagok és jelentőségük9
Zsírok13
Szénhidrátok15
Ásványi anyagok16
Makroelemek16
Mikroelemek (nyomelemek)17
Vitaminok18
Zsírban oldódó vitaminok19
Vízben oldódó vitaminok20
A tápanyagok emésztése és felszívódása21
A tápanyagszükségletet befolyásoló tényezők (Dr. Dworschák Ernő)25
Tápanyagszükségleti javaslatok (Dr. Bouquet Dezső)28
A táplálkozási ritmus (Dr. Bouquet Dezső)33
A legfontosabb élelmiszereink összetételének jellemzése tápanyagsűrűségük segítségével (Dr. Dworschák Ernő)36
Az étrend-összeállítás módja és főbb szempontjai (Dr. Gouquet Dezső)64
Tárolás és konyhatechnológiai feldolgozás közben keletkező veszteségek74
Étrendminta bemutatása75
Az étrend kalória- és tápanyagtartalmának ellenőrzése a felhasznált élelmiszerek alapján való számítással77
A különböző életkorúak táplálkozása (Dr. Zsinka Ágnes)83
A csecsemő táplálása83
Az óvodások táplálása86
A kisiskolások táplálása88
A serdülőkorúak táplálása89
Az időskorúak táplálkozása (Dr. Zajkás Gábor)92
A fizikai igénybevétel és a táplálkozás (Dr. Zsinka Ágnes)95
A szabad idő és a táplálkozás (Dr. Bouquet Dezső)97
Táplálkozás különböző fiziológiás állapotokban (Dr. Zsinka Ágnes)101
Terhesség és szoptatás 101
Táplálkozási tanácsok enyhe, múló betegségek esetében (Dr. Zajkás Gábor)106
A gyomor-bélhurutok106
A lázas állapot diétája112
A táplálkozás és a tápláltsági állapot összefüggése (Dr. Zajkás Gábor)115
A tápláltsági állapot megítélése és mérése116
Az ideális testsúly, kövérség, soványság és ezek befolyásolása táplálkozással126
A szakszerűtlen "diéták"136
Az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatos higiénés tudnivalók (Dr. Marton Tibor)140
A hús higiénés tudnivalói142
A tej higiénéje144
A kenyér higiénés kezelése146
A tojás higiénéje149
Élelmiszer-vásárlás piacon, üzletben (Dr. Marton Tibor)151
Az élelmiszerek tárolása (Dr. Marton Tibor)154
Tárolás hűtőszekrényben154
Hűtőszekrényen kívüli tárolás158
Az élelmiszerek rovar és rágcsáló elleni védelme159
A vegyszerek tárolása az éléskamrában160
Általános háztartási higiénés tanácsok (Dr. Novotny Tibor)161
Edények, eszközök161
A nyersanyagok előkészítése és az ételkészítés163
Az étkezés körülményei167
Mosogatás169
A mérgező élelmianyagok171
Ételmérgezések, ételfertőzések172
A családi rendezvények175
Az élelmiszerek házi tartósítása176
A disznóölés178
Kirándulás, túristaút179
Mellékletek183
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás

A gerinc javított, a borító kissé elszíneződött, kopott, töredezett, a borító és a lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
940 Ft
650 ,-Ft 30
6 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás

A gerinc javított. A borító és néhány lap nedvességtől foltos.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv