1.034.150

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kertészeti termékek feldolgozása I-II.

Szerző
Lektor

Kiadó: Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 480 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A tartósítás története, jelentősége, szerepe7
Az élelmiszerek romlása13
Fizikai elváltozások13
Kémiai elváltozások16
Ízváltozások16
Színváltozások19
Vitaminbomlás21
Enzimes elváltozások24
Az enzimes reakciókat befolyásoló tényezők24
A leggyakoribb enzimes elváltozások33
Mikrobiológiai romlások43
A mikroflóra kialakulását befolyásoló tényezők45
Egyes élelmiszerek mikroflórája55
Élelmiszermérgezések61
Állati kártevők65
Tartósító módszerek68
Fizikai eljárások68
Tartósítás hőelvonással68
Tartósítás vízelvonással89
A fagyasztás és a szárítás kombinálása105
Tartósítás hőkezeléssel108
Tartósítás sugárzásokkal és mechanikai behatásokkal128
Kémiai eljárások137
Hagyományos kémiai módszerek137
Konzerválószerek142
Mikrobiológiai eljárások156
A tejsavas erjedés156
Az alkoholos erjedés160
Az ecetes erjedés164
A tartósítóipar segédanyagai165
Ízesítőanyagok165
A sók165
Édesítőanyagok166
Savak169
Fűszerek172
Aromák176
Színezőanyagok176
Kocsonyásító- és állományjavító anyagok180
A pektin180
Keményítő185
Cellulzszármazékok186
Tengeri algaszármazékok186
Egyéb szerves vegyületek187
Szervetlen vegyületek187
Az üzemi víz188
Az ivóvíz188
A szennyvíz191
Tisztító és fertőtlenítő anyagok195
Tisztítószerek195
Fertőtlenítőszerek198
Csomagolóanyagok202
Fémek203
Acéllemez203
Alumínium206
Üveg209
Konzerves üvegek210
Palackok és ballonok216
Papír217
Műanyagok220
Fóliák220
Merev alakú műanyageszközök223
Kombinált anyagok223
Egyéb csomagolóanyagok225
A nyersanyag tárolása9
Zöldségtárolás9
A téli tárolás módjai9
A kihajtás gátlása14
Az egyes zöldségfélék tartós tárolása16
Az átmeneti tárolás20
Gyümölcstárolás22
A gyümölcstárolás feltételei22
Gyümölcstárolási módok30
fontosabb gyümölcseink tárolástechnológiája36
A tartósítóipar gyártási műveletei45
Cséplés, fejtés45
Válogatás, osztályozás47
Mosás48
Száreltávolítás51
Hámozás52
Magozás58
Szúrkálás60
Szeletelés, aprítás60
Előfőzés (blansírozás)62
Húzatás64
Zúzás, áttörés67
A lényerés70
Derítés75
Ülepítés, centrifugálás78
Szűrés81
Homogénezés85
Felöntőlé készítés85
Töltés87
Légtelenítés89
Zárás90
A hőkezelés92
Az aszeptikus technológia94
Tárolás, raktári kezelés99
A kereskedelmi előkészítés101
Gyártási technológiák
Savanyúságok, saláták103
Hőkezeléssel tartósított savanyúságok103
Kémiai úton tartósított savanyúságok113
Biológiai úton tartósított savanyúságok120
Zöldségkonzervek128
Paradicsomkészítmények128
Steril főzelékkonzervek140
Gyümölcskonzervek154
Befőttek154
Pulpok és velők166
Gyümölcsízek, lekvárok169
Cukrozott gyümölcs (szugát)175
Levek, szörpök, üdítőitalok176
Rostos ivólevek, nektárok176
Derített, szűrt levek179
Szörpök183
Szénsavas üdítőitalok186
Szárított és aszalt termékek187
Zöldségfélék szárítása188
Gyümölcsök aszalása192
Gyorsfagyasztott termékek197
Gyorsfagyasztott gyümölcsök197
Gyorsfagyasztott zöldségfélék201
Különleges készítmények203
Diétás ételek203
Gyermekételek209
Ételízesítők213
Gyümölcsborok, gyümölcspálinkák221
Gyümölcsborok221
Gyümölcspálinkák228
Irodalomjegyzék255

Dr. Buchalla Botond

Dr. Buchalla Botond műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Buchalla Botond könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv