1.034.913

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeret

A vendéglátó szakképzés számára

Szerző
Lektor

Kiadó: Képzőművészeti Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 132 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-336-902-9
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókat tartalmaz. Tankönyvi szám: 59662.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Vendéglátó ismeret tankönyv a szakmai oktatás számára készült. Célja, hogy az alapokra épülő, de attól magasabb szintű szakmai ismeretet nyújtson a tanulók számára a vendéglátás területéről. A... Tovább

Előszó

A Vendéglátó ismeret tankönyv a szakmai oktatás számára készült. Célja, hogy az alapokra épülő, de attól magasabb szintű szakmai ismeretet nyújtson a tanulók számára a vendéglátás területéről. A tankönyv bemutatja az üzletek létesítésének főbb szempontjait, az üzletnyitás feltételeit, a vendéglátás tevékenységi folyamatát, az ezekkel kapcsolatos előírásokat, a szükséges személyi feltételeket és a szolgáltatásokat.
Ilyen sok témát csak vázlatosan lehet bemutatni a tankönyvben. Fontos volt, hogy olyan ismeretek birtokába kerüljenek a tanulók, amelyek lehetőséget nyújtanak a továbbgondolkodásra, a más tantárgyakban megtanult ismerettel való összevetésre. Új kiadványunk alapozó ismereteit a következő tankönyvekből tanulhatták meg a diákok: Vendéglátó szakmai alapismeretek (21014), Vendéglátó gazdálkodási ismeretek (21012/1), ehhez kapcsolódó példatár (21014/p/1), Gazdálkodási alapismeretek (21011). A közeljövőben forgalmazásra kerülő Korszerű szállásszolgáltatás valamint a Szervezés-vezetés (21013) is elemzi - más szempontok szerint - a felvetett kérdéseket. Lényeges, hogy a tanulók összevessék, kiegészítsék az itt közölt ismereteket a szakmai gyakorlaton tanultakkal.
A jogszabályok ezen a területen is gyorsan változnak. Az ismeretek naprakészen tartásához a szakmai folyóiratok, híradások folyamatos figyelemmel kísértése elengedhetetlen.
Minden kedves kollégának és tanulónak jó munkát kívánok! Vissza

Tartalom

Az üzlet9
Az új üzlet létesítéséhez szükséges terv elkészítése10
Az üzlet létrehozásával kapcsolatos szabályok, a szükséges engedélyek18
A helyiségkapcsolódás szabályai29
A vendéglátó tevékenység folyamata32
Beszerzési, raktározási tevékenység34
A beszerzési források34
A megrendelés menete42
A szállítási szerződés44
Az áruátvétel45
A szakosított tárolás szabályai, eszközei49
Az áruk, nyersanyagok vételezése, bizonylatai55
A raktározási tevékenység személyi feltételei56
A termelés57
Az előkészítés műveletei, helyiségei, eszközei60
Az elkészítés helyiségei, eszközei63
Készentartás, adagolás, tálalás eszközei, bizonylatai66
A vendéglátó termelés kiegészítő műveletei69
A termelés személyi feltételei75
Az értékesítés79
Az értékesítés módjai, formái79
Felszolgálási rendszerek és módok90
Számlázási módok az értékesítésben92
A rendezvények92
Üzleten kívüli értékesítés100
Értékesítés közlekedési eszközökön102
Az értékesítés személyi feltételei104
Szolgáltatás106
Vendéglátó szolgáltatások106
Szállodai szolgáltatások108
Program- és rendezvényszervezés109
Tájékoztatás a területről, idegenforgalmi programokról111
Saját és a területhez kapcsolódó egyéb programok ajánlása112
A vendéglátó egységekre vonatkozó fontosabb hatályos jogszabályok115
Mellékeletek118
Felhasznált irodalom132

Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes

Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeret Vendéglátó ismeret Vendéglátó ismeret Vendéglátó ismeret

A gerinc felső éle enyhén sérült, a lapélek foltosak.

Állapot:
1.980 Ft
990 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv