1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 125 éves MÁV

Szerző
Lektor

Kiadó: MÁV Rt. Vezérigazgatósága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 250 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

125 évvel ezelőtt, 1868-ban a magyar állam megvásárolta az anyagi nehézségekkel küzdő Magyar Északi Vasút 126 km hosszú Pest-Hatvan-Salgótarján-i vonalát. Ezzel megalakult a Magyar Királyi... Tovább

Előszó

125 évvel ezelőtt, 1868-ban a magyar állam megvásárolta az anyagi nehézségekkel küzdő Magyar Északi Vasút 126 km hosszú Pest-Hatvan-Salgótarján-i vonalát. Ezzel megalakult a Magyar Királyi Államvasutak és új fejezet kezdődött a hazai vasúttörténetben. A századfordulóig gyors ütemben fejlődő vasúthálózatunk gerincét már a MÁV és az általa kezelt vonalak képezték.
A MÁV lendületes fejlődését megállította az I. világháború. A háború befejezését követő trianoni békeszerződés nemcsak az országra, hanem a MÁV-ra nézve is rendkívül kedvezőtlen következményekkel járt.
A két világháború közötti közlekedési kormányzat és a MÁV előrelátó vezetőinek nagy érdeme, hogy az ország nehéz gazdasági helyzete ellenére vasutunk fejlesztése már az 1920-as évek közepétől folytatódhatott. Ennek eredményeképpen európai viszonylatban a MÁV-ot az 1930-as évek végére már sok tekintetben a fejlett vasutak közé lehetett sorolni. A vasút jó vezetésének és a munkájukat hivatásuknak tekinthető vasutasoknak volt köszönhető, hogy Európában a vonatok pontossága szempontjából - az akkori vélemények szerint - a MÁV-ot csak a német vasút előzte meg. Az 1938 után visszacsatolt területrészek vasúthálózatának fejlesztésére a MÁV jelentős összeget áldozott. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv