Bevezetés | 5 |
Az angóratenyésztés története | 7 |
Múltja és jelene az egyes országokban | 7 |
Múltja és jövője Magyarországon | 12 |
Az angóranyúl rendszertani helye, származása, fajtatípusai és színváltozatai | 18 |
Rendszertani helye | 18 |
Származása | 19 |
Az angóranyúl fajtaleírása | 22 |
Testtömeg | 22 |
Testalkat | 24 |
Fajtajelleg | 24 |
Összbenyomás | 25 |
Ápoltság | 25 |
Típusai és színes változatai | 25 |
Öröklési ismeretek | 29 |
Gyapjúismeret | 34 |
Szöveti szerkezet | 36 |
Szálféleségek | 37 |
Az angóragyapjú mennyiségét és minőségét befolyásoló tényezők | 40 |
Az angóragyapjú értékmérő tulajdonságai | 44 |
Szálfinomság | 44 |
Tömöttség | 45 |
Benőttség | 46 |
Kiegyenlítettség | 46 |
Szín és fény | 46 |
A pehely- és fedőszőrök aránya | 48 |
Fizikai tulajdonságok | 49 |
Nedvszívó képesség és festhetőség | 50 |
Filcesedés | 50 |
A tenyészkiválasztás és a selejtezés irányelvei | 53 |
Értékmérő tulajdonságok | 53 |
Az egyedek teljesítményének nyilvántartása | 61 |
Szelekció | 63 |
Az angóranyúl bírálata | 66 |
Küllemi bírálat | 66 |
Bírálati rendszerek | 68 |
A gyapjúhozam és a küllem kombinált pontszámos értékelése | 75 |
Teljesítményvizsgálat | 76 |
Teljesítményvizsgált angórák kiállítási értékelése | 81 |
Az angóranyúl törzskönyvezése | 82 |
Takarmányozás | 87 |
Emésztésélettani alapismeretek | 87 |
Takarmányozási alapfogalmak | 90 |
A takarmányok összetétele | 92 |
Víz- és szárazanyag-tartalom | 92 |
Nitrogéntartalmú anyagok | 92 |
A nyersrost és a nitrogénmentes kivonható anyagok | 93 |
Zsírok | 95 |
Vitaminok | 95 |
Ásványi anyagok | 97 |
Takarmányszükséglet | 98 |
Nyersrostszükséglet | 98 |
Táplálóanyag-szükséglet | 99 |
Ivóvízigény | 100 |
Az angóranyúl takarmányai | 101 |
Zöldtakarmányok | 102 |
Tömegtakarmányok | 103 |
Abraktakarmányok | 105 |
Egyéb takarmányok | 107 |
Angóratápok | 110 |
Takarmánykiegészítők | 113 |
Takarmánykert a háztájiban | 116 |
Takarmányozási módszerek | 117 |
A tömegtakarmányok etetése | 117 |
A takarmányozási hibák következményei | 121 |
Etetési rend | 122 |
Az angóra elhelyezése, tenyésztése és tartása a háztájiban | 124 |
Zárt istállós tartás | 126 |
Az istálló szigetelése | 130 |
A légcsere megoldása | 131 |
Világítás | 134 |
Fészer alatti elhelyezés | 136 |
Ketrecek és használati tárgyak | 136 |
Ketrecek | 136 |
Etető- és itatóedények | 145 |
Szénarács | 150 |
Elletőláda | 150 |
Szállítóketrecek | 153 |
A tenyészanyag beszerzése | 154 |
Szaporítás | 155 |
Ivarzás | 155 |
Fedeztetés | 156 |
Vemhesség | 158 |
Ellés | 159 |
Fészekvizsgálat | 160 |
Hányszor szaporítsunk egy évben? | 161 |
Fölnevelés | 162 |
Tejtermelés | 162 |
Dajkaságba adás | 166 |
Elválasztás | 167 |
A gyapjú gondozása | 168 |
Fésülés, kefélés | 168 |
A gyapjú tépése | 170 |
A gyapjú nyírása | 170 |
A nyírás ideje | 170 |
A nyírás módja | 172 |
A gyapjú nyírás utáni osztályozása, mérése és raktározása | 183 |
A lenyírt gyapjú osztályozása és tárolása | 184 |
Az angóranyúl húsának, bőrének és trágyájának hasznosítása | 185 |
Telephigiéniai ajánlások | 188 |
A tenyésztett helyének megválasztása | 189 |
Az istállózott tartás higiéniai követelményei | 190 |
A fertőtlenítés | 192 |
A fiókák korai elhullásának okai és a megelőzés lehetőségei | 193 |
A tenyészállat-vásárlás irányelvei | 196 |
Az egészséges és a beteg nyúl viselkedése | 197 |
A nagyüzemi angóratenyésztés lehetőségei | 199 |
Termeltetés és értékesítés | 204 |
Jelenlegi helyzet | 204 |
A fejlesztés lehetőségei | 205 |
Irodalom | 208 |