1.034.152

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kecske ételek

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím: Megőrzött ízek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-9614-02-5
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A kecske húsa kiváló minőségű, magas fehérje és alacsony zsírtartalom jellemzi.
A sok gyógynövényt legelő állatok húsa sajátosan Ízletes, ezért erőteljes és pikáns fűszerezést igényel. Apafi Mihály erdélyi fejedelem felesége, • Bornemissza Anna 1680 körül készült szakácskönyve már több mint harminc étekcsemegét ír le, amiket kecskefiúból (a kecskegida elnevezése a régi erdélyi nyelvben) készítettek a fejedelmi udvarban. Az igazi csemege e mellett még a kecsketej és a belőle változatos módon készült sajtok. Könyvünkben az ételfőzők visszanyúlnak a régmúlt hagyományaihoz, de bepillantást nyerhetünk az új fajta főzési technikákba is.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv