A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A vendéglátás ételei és tálalásuk

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 221 oldal
Sorozatcím: A vendéglátás kérdései
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-637-022-2
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
Az ételek tálalásának eszközei és módszerei9
A tálalás folyamata9
Előkészítés9
Tálalás10
Az ételek tálalásához és felszolgálásához szükséges konyhai- és éttermi felszerelések10
Az alapvető éttermi váltások31
Az alapvető ételcsoportok általános és speciális tálalása48
Levesek tálalása50
Mártások tálalása51
Hideg előételek tálalása51
Meleg előételek tálalása51
Halak, rákok és békák tálalása52
Marhahús ételek tálalása52
Borjúhús ételek tálalása52
Sertéshús ételek tálalása53
Bárány és ürühús ételek tálalása53
Szárnyashús ételek tálalása54
Vadhús és vadszárnyashús ételek tálalása54
Köretek, főzelékek tálalása54
Saláták tálalása55
Tészták és egyéb utóételek tálalása55
Az egyes ételekhez adandó tálalóedények, eszközök és váltások összefoglaló táblázatai56
Ételek, köreteik és tálalásuk73
Levesek73
Mártások79
Hideg alapmártások79
Egyéb hideg mártások79
Meleg alapmártások81
Egyéb meleg mártások81
Hideg előételek85
Meleg előételek88
Halak és egyéb hidegvérű állatokból készült ételek93
Húsételek100
Marhahúsból készült ételek100
Borjúhúsból készült ételek115
Sertéshúsból készült ételek121
Bárány- és ürühúsból készült ételek127
Háziszárnyasokból készült ételek137
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készült ételek147
Főzelékek és köretek152
Burgonyaköretek152
Rizs- és gabonaköretek154
Vegyes köretek155
Zöldség- és főzelékköretek156
Saláták160
Zöld- és nyerssaláták160
Főtt saláták160
Tartósított savanyúságok160
Salátaöntetek160
Tészták és egyéb utóételek162
Fontosabb gasztronómiai ismeretek169
Ételelnevezések eredete169
Hazai és nemzetközi gasztronómiai szakkifejezések188
Adagolási táblázat198
Adagkészítés nyersanyagtáblázata198
Tálalandó mennyiségek200
Irodalomjegyzék201
Recept-tárgymutató203
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv