1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Étkeztetés, felszolgálás, ételkalkulációk a falusi vendéglátásban

Útmutató falusi kisvállalkozóknak

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar-Falusi Turizmus Országos Szövetsége-FVM Agrármarketing Centrum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 59 oldal
Sorozatcím: Falusi turizmus-Agroturizmus
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-7159-15-0
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A falusi települések, egyes kis régiók kedvező természeti adottságai, az ember által felépített infrastruktúra, a térségi, idegenforgalmi, illetve szabadidős szolgáltatások a népi kultúra, a falusi... Tovább

Előszó

A falusi települések, egyes kis régiók kedvező természeti adottságai, az ember által felépített infrastruktúra, a térségi, idegenforgalmi, illetve szabadidős szolgáltatások a népi kultúra, a falusi hangulat, a vidéki élet varázsa által vonzott külföldi és hazai turisták elszállásolása mellett, azok ellátásáról is gondoskodni kell. A falusi és tanyasi vendégfogadók szállásnyújtó tevékenységüket úgy tehetik komplexszé, bevételeiket úgy növelhetik, ha vendégeiknek valamilyen módon étkeztetési lehetőséget is nyújtanak.
Ahhoz, hogy az étkeztetési szolgáltatást szakszerűen, higiénikusan és élményt jelentő módon biztosítani tudjuk, elsősorban a megfelelő tárgyi feltételeket kell megteremteni. A mai modern háztartási berendezésekkel felszerelt, megfelelő technológiai és ergonómiai elvek alapján berendezett konyhák mellett, a jól megépített nyári konyhák, a szabadban lévő kemencék és hordozható tűzhelyek, nyársak, bográcsok és rostélyok jól egészítik ki a sütéshez, főzéshez szükséges eszközöket. Vissza

Tartalom

Bevezető 5
Nemzetközi étkezési szokások, egyes nemzetek konyhái 6
A szomszédos és a legtöbb turistát küldő országok konyhái 6
A francia vendég és konyha 7
Az osztrák vendég és konyha 8
A cseh és szlovák vendég és konyha 9
Az orosz, ukrán vendég és konyha 10
A román vendég és konyha 11
A szerb, horvát, szlovén vendég és konyha 11
Az olasz vendég és konyha 12
A német vendég és konyha 13
Az angol vendég és konyha 14
Étkezési idők 15
Az étrend-tervezés szabályai 17
Étrendminták 18
Ételkalkuláció 23
Hogyan kalkuláljuk a reggelit? 25
Főétel-kalkulációk 28
Terítés, felszolgálás 35
A kiszolgálást végző személlyel szembeni főbb követelmények 35
Az asztalterítés 35
A terítés rendje 36
A felszolgálás 37
Az egyes ételek tálalása és felszolgálása 38
az italok és felszolgálásuk 42
A szabadban való sütés-főzés 48
A sütés-főzés fajtái és eszközei 48
Nyársonsütés 48
Rostsütő (rostély) és sütőlemez 50
Bogrács 51
Lábas-sütő, serpenyő 52
Diszkosz 53
Agyag 54
Fólia 55
A tűz 56
Épített - állandó tűzrakó helyek 56
Hordozható, szabadtéri tűzhelyek 58

Dr. Csizmadia László

Dr. Csizmadia László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Csizmadia László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv