1.034.933

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar mezőgazdaság zsebkönyve 1972

A hústermelés kézikönyve

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Zsebkönyvünk 17. kötetét nyújtjuk át olvasóinknak. A 17. kötet a hústermelés időszerű kérdéseit tárgyalja. Negyedik ötéves tervünkben nagy jelentőséget nyer az állattenyésztés fejlesztése, a... Tovább

Előszó

Zsebkönyvünk 17. kötetét nyújtjuk át olvasóinknak. A 17. kötet a hústermelés időszerű kérdéseit tárgyalja. Negyedik ötéves tervünkben nagy jelentőséget nyer az állattenyésztés fejlesztése, a hústermelés növelése. Ez vezette a zsebkönyv szerkesztőjét, hogy minél szélesebb körű információt gyűjtsön csokorba a hústermelés növelésének lehetőségeiről, módszereiről.
A zsebkönyvben megjelent tanulmányok részletesen foglalkoznak a hústermelés tenyésztéspolitikai és közgazdasági-piaci kérdéseivel. Tartalmazza a szarvasmarha-tenyésztés fejlesztésének néhány kérdését, a marhahús, a fehér borjúhús termelésének legkorszerűbb tenhnológiáinak leírását. Megtalálható a zsebkönyvben a sertéshús, a juhhús és a baromfihús termelési technologiájának számos korszerű változata és a takarmányozás néhány újszerű megoldása, a Kaposvári Mezőgazdasági Felsőfokú Technikum kutatóműhelyéből. Külön fejezet szól a keveréktakarmányokról és az állattenyésztő telepek létesítésének sokágú információiról. A zsebkönyvet a szokásnak megfelelően az állattenyésztési statisztika egészíti ki. Vissza

Tartalom

Előszó5
Dr. Magas László: Tenyésztéspolitika - hústermelés7
Dr. Banke Antal: A hústermelés közgazdasági, piaci kérdései 23
Dr. Guba Sándor - Wolf Gyula: Szarvasmarha-tenyésztésünk fejlesztésének lehetőségei38
Babinszky Mihály: A marhahústermelés szervezése63
Dr. Czakó József: A fehérhúsú borjúhizlalás technológiája88
Dr. Csire Lajos: A sertéshústermelés103
Szüllő Béla: A juhhústermelés néhány időszerű kérdése126
Miklós László: Baromfihús termelésünk147
Bobek József: Néhány újszerű megoldás az állattartásban és takarmányozásban173
Horváth Sándor: A hazai keveréktakarmány-gyártás és -felhasználás193
Horváth Sándor: A háztáji üzemág fejlesztése a termelőszövetkezetekben223
Jakus Vendel - Szőnyi László: Állattenyésztő telepek a hústermelés szolgálatában247
Dr. Fazekas Béla: Állattenyésztési statisztikai adatok313
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv