1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dentalis traumák ellátása

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Melania Kiadói Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-855-393-6
Megjegyzés: Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A baleset a legváratlanabb esemény. Ellátásához modern technika, megfelelő orvosi felkészültség és folyamatos készenlét szükséges, mivel az első, ún. sürgősségi ellátás minősége döntő szerepet... Tovább

Előszó

A baleset a legváratlanabb esemény. Ellátásához modern technika, megfelelő orvosi felkészültség és folyamatos készenlét szükséges, mivel az első, ún. sürgősségi ellátás minősége döntő szerepet játszik a végleges rehabilitatio sikeres vagy sikertelen kimenetelében.
Jelen átfogó tanulmány szerzői dr. Czukor József és dr. Kiss Rita Mónika ehhez szeretnének segítséget nyújtani a téma iránt érdeklődő kollégáiknak, de minden - a baleseti ellátásban érdekelt - szakemberek, háziorvosnak, traumatológusnak, sportorvosnak is.
Könyvünk természetesen főleg a fogorvos kollégák érdeklődésére tarthat számot, akik leggyakrabban találkoznak első ellátás keretében a fogbalesetet szenvedett gyermekekkel vagy felnőttekkel, és akiknek nemcsak szívügyük a modern ambuláns baleseti ellátás, de a külföldi eredmények és az esetleges kuriózumok iránt is érdeklődést mutatnak.
A könyv szerzői dr. Czukor József, a Központi Stomatológiai Intézet Gyermekfogászati és Prevenciós osztályának vezető főorvosa, és dr. Kiss Rita Mónika gyermekfogszakorvos. A kiadvány dr. Czukor József több évtizedes szakmai tapasztalatait és dr. Kiss Rita Mónika svéd, dán és holland professzorok által irányított kutatómunkájának eredményeit ötvözi egybe. Reményeik szerint munkájuk hozzájárul a hazai dentoalveolaris traumatológiai ellátás színvonalának emeléséhez, és elősegíti a gyakorló fogorvosok szakmai fejlődését. Vissza

Tartalom

1. A dentoalveolaris traumák mechanizmusa, etiológiája és epidemiológiája 1
2. A dentoalveolaris traumák osztályozása 7
3. Diagnosztikai alapelvek 18
4. Balesetkor szükséges anyagok, műszerek 20
5. A tejfogak baleseti sérülései 22
6. Kezelési módszerek maradófogazat sérülése esetén 27
7. Utógondozás, dokumentáció 44
8. Posttraumás következmények 45
9. Végleges rehabilitatiós lehetőségek 50
Irodalomjegyzék 62
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv