1.034.962

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A zöldség-gyümölcs forgalom lebonyolításának egyes problémái

Vita-anyag/Tanulmányok

Szerző

Kiadó: Szövetkezeti Kutató és Üzemszervezési Iroda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 77 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Az utolsó évtizedek folyamán, különösen a második világháborút követő időben világszerte jelentős változás következett be a táplálkozási szokásokban. A technika fejlődése egyre jobban... Tovább

Előszó

Részlet:
"Az utolsó évtizedek folyamán, különösen a második világháborút követő időben világszerte jelentős változás következett be a táplálkozási szokásokban. A technika fejlődése egyre jobban kiszorítja a nehéz fizikai erőkifejtést igénylő munkákat és ennek folytán csökken a táplálkozásban a kalóriaigény. Másrészt a biológiai és orvostudományok fejlődése, a tudományos kutatások eredményeinek széleskörű megismerése rávilágított számos olyan tényezőre, melynek ismerete évszázados táplálkozási szokásokat változtatott és változtat meg még napjainkban is.
A magas kalóriaértékű tápanyagok iránti érdeklődés és kereslet csökkent, növekszik viszont az igény az értékesebb állati fehérjék, valamint a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség- és gyümölcsfélék iránt.
A fejlődés ilyen menetére utal többek között a Magyar Gazdaságkutató Intézet 1937 évi kiadványában szereplő egy főre eső zöldségfogyasztási adat (az 1925-34 évek átlagában csak 25.24 kg volt), a KSH Háztartás-statisztikai kiadványban dokumentált - és mérlegszerű számításokkal is alátámasztott - 1961 évi egy főre eső fogyasztási adat (kereken véve 70 kg) egybevetése." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv