1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Növényi eredetű élelmiszeripari nyersanyagok

Kézirat/I. éves élelmiszergépész szakmérnökök részére

Szerző
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 220 oldal
Sorozatcím: Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa
Kötetszám: 62
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: J4-548.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A nyersanyagismeret szükségessége3
Az ember táplálkozásélettani vázlata7
Az élő szervezetek alkotó elemei7
Az emberi szervezet működésének vázlata8
Az emberi test külső és belső határa8
A tápanyagok12
Alaptápanyagok12
Védőtápanyagok16
Élvezeti szerek21
Fűszerek21
Az enzimek szerepe a szervezetben22
A belső elválasztású mirigyek23
Egészség, betegség. Táplálkozási irányzatok24
A malomipar nyersanyagai28
Buza29
Jelentősége, elterjedése29
A búza termesztési kérdései30
A búza minősitése32
Búza fajták33
Rozs34
Jelentősége és termesztése34
A rozs fajtái36
Zab36
Árpa37
Rizs38
Kukorica39
Köles41
Seprőcirok42
Pohánka42
Borsó42
A sütőipar nyersanyagai45
Alapanyagok46
A liszt46
A viz49
Segédanyagok49
Élesztő49
50
Burgonya készitmények50
Feltárt lisztek50
Aszkorbinsav50
Maláta, korpa51
Járulékos anyagok51
Margarin51
Napraforgó étolaj52
Cukor52
Fűszerek53
Köménymag53
Fűszerpaprika53
Bors53
Fűszervanilia53
Fahéj53
Töltelékanyagok54
Dió54
Mák54
Kakaópor54
Cseresznye54
Meggy55
Alma55
Gyümölcsíz55
Az édesipar növényi nyersanyagai56
A cukor nyersanyagai56
A cukorrépa56
A cukornád61
Cukorcirok61
Folyékony cukrok61
A méz62
A kakaóbab63
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények64
Citrom65
Narancs65
Mazsola65
Gesztenye65
Mandula66
Dió67
Mogyoró67
Egyéb édesipari nyersanyagok68
Földi mogyoró68
Kókuszdió69
Barackmag69
Pisztácia69
Mák69
Napraforgó mag70
Szezám70
A kávé70
Tea71
Kocsonyásító (Gélképző) anyagok71
Agar-agar71
Az arabmézga72
A tragant72
Pektin72
Fűszerek, színező anyagok73
Fahéj73
Szegfűszeg73
Vanilia73
Szinező anyagok73
A konzervipar növényi nyersanyagai76
A növényi konzerválás jelentősége76
A konzervipari vázlatos fejlődéstörténete77
A nyersanyag és a konzerv minőségi összefüggései78
Zöldségfélék80
Burgonyafélék83
Hüvelyesek92
Kobakosok96
Káposztafélék101
Gyök-gumós zöldségnövények106
Hagymafélék110
Csemegekukorica111
Évelő zöldségfélék113
Gombák115
Gyümölcsfélék121
Almástermésűek122
Csonthéjasok127
Bogyós gyümölcsök135
Szőlő141
Erdei és egyéb begyűjtött gyümölcsfélék142
Segédanyagok143
Fűszerek144
A hűtőipar növényi nyersanyagai147
A hűtőipar jelentősége, fejlődése147
Zöldségfélék149
Paradicsom149
Paprika150
Burgonya150
Zöldborsó450
Zöldbab151
Sárgadinnye151
Görögdinnye151
Uborka151
Tök152
Karfiol152
Bimbóskel152
Brokkoli153
Gyök-gumós zöldségnövények153
Feketegyökér153
Hagymafélék153
Csemegekukorica154
Paraj154
Sóska155
Spárga155
Gomba155
Gyümölcsfélék156
Cseresznye156
Meggy156
Kajszi156
Szilva157
Őszibarack157
Szamóca158
Málna158
Ribizke159
Erdei gyümölcsök159
Szőlő159
Féltermékek160
A növényolajipar nyersanyagai162
A növényolaj fogyasztásának és gyártásának fejlődése162
Nem száradó olajok nyersanyagai164
Földi mogyoró mag164
Oliva hus és mag164
Pálmagyümölcs hús és mag165
Napraforgó-mag165
Mustármag166
Ricinusmag166
Korpa166
Félszáradó olajok nyersanyagai167
Dohánymag167
Szőlőmag167
Repcemag167
Szezámmag167
Tökmag168
Szójabab168
Száradó olajok nyersanyagai168
Lenmag168
Egyéb olajos növényi nyersanyagok169
A söripar nyersanyagai170
Árpa172
Buza175
Rizs és kukorica175
Maláta175
Komló177
A borfeldolgozóipar nyersanyagai180
A szőlő és bortermelés jelentősége180
Borszőlő fajták186
Csemegeszőlő fajták187
Borkitermelési adatok és minőségi előiíások188
A borélesztők189
Csemegeborok, ürmösbor190
Pezsgő és habzóbor190
Borpárlat191
Melléktermékek felhasználása192
A borseprő192
Az önantéter193
Az élesztő fehérje (aminósavak)193
Szőlőtörköly194
A szőlőmag191
Borecet194
Gyümölcsborok195
A szeszipar nyersanyagai196
A szeszipar népgazdasági jelentősége196
Keményítőtartalmú nyersanyagok197
Burgonya198
Kukorica199
Árpa200
Rozs201
Zab201
Búza201
Rizs201
Köles202
Cukortartalmú nyersanyagok202
Cukorrépa202
Melasz203
Mézcirok204
Gyümölcsszesz (pálinka) gyártás nyersanyagai204
Ipari likőrgyártás nyersanyagai206
Inulin tartalmu nyersanyagok206
Csicsóka206
Cikória207
Alkoholtartalmú nyersanyagok207
Szőlőtörköly207
Borseprő207
A bor208
Cellulóztartalmú nyersanyagok208
Az ecetgyártás nyersanyagai208
Irodalomjegyzék210
Tartalomjegyzék213

Dr. Dobray Endréné

Dr. Dobray Endréné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Dobray Endréné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv