1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyógyszer kompendium 2004

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet hivatalos kiadványa

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: MediMedia Információs Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 1.708 oldal
Sorozatcím: Alkalmazási előírások hivatalos gyűjteménye
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Gyógyszer Kompendium-nak immár az 5. kiadását tartja kezében az Olvasó. Nagyobb jelentőségű azonban az a taény, hogy sokak összefoglalásával ezt az igen fontos, mindennapi gyógyító tevékenységünk... Tovább

Előszó

A Gyógyszer Kompendium-nak immár az 5. kiadását tartja kezében az Olvasó. Nagyobb jelentőségű azonban az a taény, hogy sokak összefoglalásával ezt az igen fontos, mindennapi gyógyító tevékenységünk színvonalát, korszerűségét, hatékonyságát meghatározó kiadványt évente sikerül megjelentetni. A Gyógyszer Kompendium az Országos Gyógyszerészeti Intézet hivatalos kiadványa. Az ismertetők (angol rövidítésük: SmPC - Summary of Product Characteristics) megállapításai szigorúan "tényeken alapulnak", szövegük az előállító/forgalmi engedély tulajdonosa és a hatóság által egyeztetett, jogilag is meghatározó értékű.
Az utóbbi évben (években) a rendelkezésünkre álló gyógyszerek száma rohamosan emelkedett. Ezek többsége ún. generikus készítmény, amelyek alternatív lehetőséget kínálnak - azonos minőségben - drágább, nehezebben megfizethető termékek kiváltására. Nagy számban megjelentek azonban olyan gyógyszerek is - többnyire a molekuláris biológia, illetőleg az ahhoz kapcsolódó farmakológiai kutatások eredményeként -, melyek egészen új megközelítést, lehetőséget biztosítanak elsősorban a gyulladásos, daganatos, immunológiai betegségek gyógykezelésében.
A most megjelent kiadásban 293 (12%) új előírás szerepel, 799 (33%) leírás szövege - a szükséges szakmai revízió után - jelentősen módosult.
A Gyógyszer Kompendium 5. kiadása 2398 alkalmazási előírást tartalmaz (az előző évi kiadásban ennek száma 2318 volt), amely összesen 4041 gyógyszerkészítmény 5126 csomagolási egységéről ad tájékoztatást.
A Kompendium-ban több olyan készítmény leírása is szerepel, amely törzskönyvből törölt, illetőleg amely rövid időn belül várhatóan forgalomba kerül. Ezen készítmények neve a fejlécek alatt megtalálható.
Az újonnan bevezetett termékek ismertetői már szigorúan az Európai Unió irányelvei szerint készültek. Anyaguk kétségtelenül egyre bővül, ami bizonyos mértékig megnehezíti olvasásukat. A Kompendium azonban nem zsebkönyv, hanem fontos kézikönyv, amelynek ott kell (kellene) lennie minden gyakorló orvos/gyógyszerész könyvespolcán.
Vissza

Tartalom

Szerkesztők, előszó, rövidítések1
Gyógyszerek ATC kód szerinti osztályozása7
Nemzetközi szabad nevek szerinti tárgymutató25
Gyógyszerek hivatalos alkalmazási előírásai43
Törzskönyvi törlések (2003/2004)1689
Gyártók és képviseletek (készítmények)1693
Függelék (Berodual inhalációs oldat)1707
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gyógyszer kompendium 2004 Gyógyszer kompendium 2004

Néhány lap enyhén foltos.

Melléklet nélkül.

Állapot:
3.890 Ft
1.940 ,-Ft 50
17 pont kapható
Kosárba
konyv