775.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Élelmiszerek gyorsfagyasztása

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 367 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-230-256-7
Megjegyzés: Ábrákkal illusztrálva.

Tartalom

Előszó5
A megfagyott mammuttól a hűtve tárolt ételekig7
Növényi nyersanyagok15
Gyümölcsök15
Almástermésűek16
Csonthéjasok18
Bogyósok26
Különleges gyümölcsök36
Zöldségfélék39
Burgonyafélék40
Kobakosok45
Hüvelyesek49
Káposztafélék56
Levélzöldségek59
Gyökérzöldségek64
Különleges zöldségfélék68
Állati származású nyersanyagok69
A húsfélék táplálkozási jelentősége70
Nagy vágóállatok71
Segédanyagok86
Cukor86
Konyhasó87
Citromsav87
Borkősav87
Aszkorbinsav87
Morzsa87
Búzaliszt87
Rizs87
Sertészsír87
Étolaj88
Habtejszín88
Fűszerek88
Víz88
Előkészítés gyorsfagyasztásra91
A nyersanyag beszállítása és tárolása91
Előkészítő műveletek94
Üzemen belüli anyagmozgatás106
Gyümölcs- és zöldségfélék feldolgozástechnikája109
Almástermésűek109
Csonthéjas gyümölcsök111
Bogyósgyümölcsűek114
Egyéb gyümölcsfélék119
Gyümölcskrémek120
Zöldségfélék121
Burgonyafélék121
Gyökérzöldségek126
Hagymafélék130
Hüvelyesek130
Káposztafélék137
Kobakosok139
Levélzöldségek139
Egyéb zöldségfélék142
Gyümölcslevek144
Ételek és élelmezési rendszerek147
Élelmezési rendszerek148
Termelő (központi) nagykonyhához tartozó ételgyorsfagyasztás150
Gyorsfagyasztásos ételtartósítás a háztartásokban153
Nagyüzemi, iparszerű gyorsfagyasztott ételgyártás153
Burgonyával készült ételek, tésztafélék154
Komponensételek157
Gyorsfagyasztott félkész húsok159
Készételek162
Hús nélküli és húst tartalmazó főzelékek165
Társadalmi étkeztetés gyorsfagyasztott ételekkel166
Csomagolás169
A gyorsfagyasztott élelmiszerek csomagolásával szemben támasztott általános és speciális követelmények170
Csomagolóanyagok és csomagolóeszközök172
A csomagolás technológiája186
Gyorsfagyasztás201
A fagyás folyamata204
A víz fagyása205
Kristálygócképződés206
Kristályképződési sebesség206
A víz fagyása oldatokból 208
Kristályosodási egységek211
A sejtek fagyása211
A jégkristályok képződésének módja és hatása213
A kifagyó víz mennyisége216
Átkristályosodás218
Sejtszuszpenziók fagyása219
A fagyasztás hatása a mikroorganizmusokra220
A különböző élelmiszerek gyorsfagyasztása 227
Szövetszerkezet nélküli élelmiszerek gyorsfagyasztása227
A növényi sejtek és szövetek változásai fagyasztáskor230
Az izomszövetek változásai fagyasztáskor232
Az élelmiszerek fagyasztásának hőfizikai alapjai235
Fagyasztási eljárások és berendezések259
A fagyasztás felhasználása egyéb tartósítási eljárások során282
Tárolás297
A gyorsfagyasztott élelmiszerek változásai tárolás alatt300
Mennyiségi változások300
Minőségi változások301
Fizikai, kémiai, biokémiai folyamatok 302
Az érzékszervi tulajdonságok változása304
A minőséget befolyásoló mikrobiológiai körülmények306
A minőségi jellemzők változása310
Tárolás alatti változások317
Zöldségek319
Hús, húsételek320
Baromfihús324
Sütőipari termékek325
Fagylalt326
Készételek326
Raktározás328
Szállítás és kereskedelmi forgalomba hozatal331
Szállítás331
Szigetelt szállítóeszközök335
Gépi hűtésű gépkocsik339
Cseppfolyós gázokkal hűtött gépkocsik340
Hűtővagonok341
Kereskedelmi forgalomba hozatal345
Gyorsfagyasztott élelmiszerek felengedtetése351
Felengedtetési eljárások353
A felengedtetés hatása a gyorsfagyasztott élelmiszerek minőségére356
Irodalomjegyzék361
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszerek gyorsfagyasztása Élelmiszerek gyorsfagyasztása Élelmiszerek gyorsfagyasztása

A borító kissé kopott.

Állapot:
1.230 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba