1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari mikrobiológiai és higiénés alapvizsgálatok

Jegyzet az élelmiszeranalitikai technikusi szak minősítővizsgájára való felkészüléshez

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés1
Száraz és nedves hővel való sterilezés a mikrobiológiai laboratóriumban2
Sterilezés száraz hővel2
Kiizzítás2
Lelángolás2
Forrólevegős sterilezés2
Sterilezés nedves hővel4
Sterilezés áramló gőzben, légköri nyomáson5
Sterilezés 100 °C felett, túlnyomásos gőztérben6
A gőzzel végzett laboratóriumi hőkezeléses sterilezés eszközei7
Tápközegek készítése és tárolása8
Mintavétel és a minták előkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz12
Mintavétel és a minták tárolása12
A minták homogénezése13
Hígítási sorozat készítése14
Mikroorganizmusok izolálásának és tenyésztésének legismertebb módszerei16
Izolálási módszerek16
A mikroorganizmusok laboratóriumi tenyésztési módszerei19
A mikroszkóp és használata20
A mikroszkóp főbb részei20
Feloldóképesség és numerikus apertura21
Megvilágítási rendszerek23
Mikroorganizmusok izolálásának és tenyésztésének legismertebb módszerei16
Izolálási módszerek16
A mikroorganizmusok laboratóriumi tenyésztési módszerei19
A mikroszkóp és használata02
A mikroszkóp főbb részei20
Feloldóképesség és numerikus apertura21
Megvilágítási rendszerek23
Mikroszkópi preparátumok készítése25
Festetlen preparátumok készítése25
Vitális festés26
Rögzített festett preparátum készítése27
Mikroszkópos csíraszám-meghatározási módszerek29
Bürker-kamra30
Helber-kamra31
Tárgylemez-kamra31
Festett készítmények vizsgálata33
Paradicsomkészítmények penészgomba számának megállapítása35
Tenyésztéses élőcsíraszám-meghatározási módszerek38
Határhigitásos eljárás38
Előcsíraszám-meghatározás petricsészéstelepszámlálós módszerrel42
Lemezöntéses módszer42
Felületi tenyésztéses módszer43
Néhány, az üzemi higiéni ellenőrzésére szolgáló mikrobiológiai vizsgálat44
Felületek mikrobás szennyezettségének vizsgálata44
Érintőpróbás eljárások44
Közvetlen tenyésztéses eljárás46
Felület-lemosásos módszer47
Öblítéses módszer49
Felületi kaparék vagy felületi metszet feldolgozása50
Víz mikróbás szennyezettségének vizsgálata51
A víz összes élőcsíraszámának meghatározása52
Fekáliás szennyezettséget jelző mikroorganizmusok meghatározása53
A kóli-titer, illetve a kóli-szám meghatározása54
A Streptococcus faecalis kimutatása56
Levegő mikrobás szennyezettségének vizsgálata56
Koch-féle ülepítés eljárás56
Levegőoszlop-ütköztetésen alapuló és a folyadékszűrős levegőszennyezettségvizsgáló eljárások57
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv