1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához

Szerző
Lektor

Kiadó: Egészséges Településekért Alapítvány-Országos Egészségfejlesztési Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-8667-24-9
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!
Engedje meg, hogy beköszöntőnk elején egy riasztó adattal adjunk hangsúlyt könyvünk létjogosultságának. A mai gyermekek 10%-a túlsúlyos és 4%-a kövér. A most középkorú felnőtt... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!
Engedje meg, hogy beköszöntőnk elején egy riasztó adattal adjunk hangsúlyt könyvünk létjogosultságának. A mai gyermekek 10%-a túlsúlyos és 4%-a kövér. A most középkorú felnőtt generáció tagjai jóval kisebb arányban voltak túlsúlyosak, miközben most 40%-uk küzd súlyfelesleggel. Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor 20-30 év múlva a lakosság több mint 50%-a fog súlyproblémákkal küszködni. Éppen ezért gyermekeink táplálkozása mindannyiunk közös ügye.
Az étkezési szokások a legkorábban kialakuló magatartásformák közé sorolhatók, amelyek a későbbiek során nehezen változtathatók meg. Ezért az egészséges táplálkozás jelentősége a gyermekkorban a legnagyobb. A megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag nemcsak a megfelelő testi növekedéshez szükséges, hanem befolyásolja a gyermek pszichológiai és szociális fejlődését is. Hosszú távon pedig - Magyarország statisztikái ezt igazolják -, az összes halálozás okait vizsgálva kiderül, hogy mintegy háromnegyed részükért (!) a táplálkozással erőteljesen összefüggő betegségek felelősek. Egy tavalyi felmérés szerint a helytelen táplálkozásban egyes esetekben a szegénység, de a szülői magatartás, illetve a gyerekek táplálkozási ismereteinek hiánya is szerepet játszik. Azért szentelünk kiemelt figyelmet az iskoláskorú gyermekeknek, mert a tanulók egészséggel kapcsolatos ismereteinek bővülése, kedvezőbb egészségmagatartásuk kialakulása hosszú távon egészségesebb nemzedéket eredményez. A helyes étkezési szokások kialakításában, gyakorlati alkalmazásában a család kiemelt szerepe mellett, az oktatási intézmények is - a tanórák keretében, az iskolai büfében, a gyermekétkeztetésben - fontos szerepet vállalnak. Vissza

Tartalom

Beköszöntő 5
Előszó 7
Az iskolai büfék korszerű kínálatának higiénés háttere 11
Szakmai összefoglaló az iskolai büféreform beszámolóiból 17
Előkészítő munka 17
Megvalósítás 17
Tapasztalatok 18
Megvalósult jó gyakorlatok 21
Szarvas 21
Békéscsaba 25
Mezőkovácsháza 30
Szeged 34
Budapest 39
Tiszadada 44
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához
Állapot:
1.640 Ft
820 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához
Állapot:
1.640 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv