1.034.153

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A műgyüjtő 1931/1.

Der Kenner - Művészeti és műkereskedelmi havi folyóirat/A Magyar Gyüjtők és Művészetkedvelők Egyesületének hivatalos lapja/Monatsschrift für Kunst und Kunsthandel - V. évfolyam 1. szám

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 31 oldal
Sorozatcím: A műgyüjtő
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelenik havonta. Fekete-fehér képekkel illusztrálva. Az 1930. évfolyam összesített tartalomjegyzék mellékletével. Nyomtatta Wodianer F. és Fiai Grafikai Intézet és Kiadóvállalat R.-T. Könyv- és Hirlapnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kissé változott formában köszönt be A Műgyüjtő ötödik évfolyama az olvasóhoz. A régi lélek és a régi köntös megmaradt, de felgazdagítottuk a folyóirat tartalmát.
Régóta éreztük azt a súlyos... Tovább

Előszó

Kissé változott formában köszönt be A Műgyüjtő ötödik évfolyama az olvasóhoz. A régi lélek és a régi köntös megmaradt, de felgazdagítottuk a folyóirat tartalmát.
Régóta éreztük azt a súlyos izoláltságot, amelyet a pusztán magyar nyelven való megjelenés A Műgyüjtőre jelentett. Hiszen ha újabban még a Tudományos Akadémia folyóiratai is arra kényszerültek, hogy idegennyelvű cikkeket is közöljenek hasábjaikon, ha a magyar tudományosság számára meg akarják nyitni a nemzetközi érvényesülés lehetőségeit, mennyivel inkább áll ez a szükségesség a műgyüjtésnek igazán nemzetekfeletti területére. Arra kellett hát magunkat szánnunk, hogy minden olyan cikket, amely alkalmas arra, hogy nemzetközi vonatkozásban is érdeket keltsen, valamelyik nyugateurópai nyelven adjuk közzé. Hiszen a Műgyüjtő nagyszerű közönsége olyan kulturális nívón áll, hogy ezeket az idegennyelvű cikkeket és tanulmányokat természetesen éppúgy megérti, mintha magyar nyelven jelennének meg. A tisztán magyar vonatkozású tanulmányokat és híreket természetesen ezután is magyar nyelven közöljük.
Vissza

Dr. Fettich Nándor

Dr. Fettich Nándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Fettich Nándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv