1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Borászati technológia I.

az 1931-1 borász szakma számára/Élelmiszeripari szakközépiskolák tankönyve

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 210 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-359-3
Megjegyzés: Megjelent 520 példányban. 48 fekete-fehér ábrával illusztrált. Tankönyvi szám: É-361/I.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A szőlő- és a bortermelés hazánkban, a világ bortermelése5
A szőlőtermesztés általános jellemzése12
A szőlőnövény részei13
A szőlő környezeti igénye18
Éghajlat18
A fény hatása20
A talaj21
Vízellátás22
Az emberi és egyéb élő környezet23
Összefoglalás24
Ellenőrző kérdések24
A szőlő vegetációs szakaszai25
A tavaszi erős növekedés vagy indulás26
A termésképződés27
A bogyóérés27
A téli nyugalmi időszak31
Összefoglalás31
Ellenőrző kérdések32
A szőlőültetvények létesítése33
Fajtaismeret34
Fehérborszőlő-fajták35
Vörösborszőlő-fajták50
Csemegeszőlő-fajták54
Direkttermő szőlőfajták56
Alanyfajták57
Összefoglalás58
Ellenőrző kérdések59
A szőlő telepítésének általános szempontjai61
A szőlőterület előkészítése63
Az ültetés64
A támaszrendszer kialakítása64
Összefoglalás65
Ellenőrző kérdések66
A termő szőlő évi munkái67
A metszés67
Fejművelés70
Bakművelés71
Vízszintes kordonművelés72
Kétsíkú művelésmódok77
Zöldmunkák78
Hajtásválogatás79
Kötözés80
Csonkázás80
Talajmunkák81
Növényvédelem82
Gomba kártevők82
Rovar kártevők86
Növényvédelmi előírások88
Tápanyagpótlás89
A növény legfontosabb tápanyagai90
Szerves trágyák91
Műtrágyák91
A trágyázás ideje92
A termesztett szőlőfajták borászati jellemzői95
A szőlőfajták borászati értékelése95
A szőlőtermesztésünk területi elhelyezkedése98
Összefoglalás104
Ellenőrző kérdések104
A must és a bor anyagai105
Szervetlen anyagok106
Szerves vegyületek106
Szénhidrátok110
Alkoholok és oxidációs termékeik114
Karbonsavak121
Észterek126
Olajok, zsírok127
Viaszanyagok128
Nitrogénvegyület128
Aminosavak129
Peptidek, polipeptidek, peptonok129
Cserzőanyagok129
Színezékek132
A borok csoportosítása és osztályozása134
Összefoglalás138
Ellenőrző kérdések139
Borkezelési anyagok141
A kénezéshez használt anyagok141
Oldható derítőanyagok144
Oldhatatlan derítőanyagok147
Pektinbontó enzimkészítmények149
Szűrőanyagok149
Stabilizálóanyagok151
Fertőtlenítőszerek156
Összefoglalás158
Ellenőrző kérdések158
Az üdítő italok, a fűszerezett borok, a pezsgőgyártás és a borjavítás anyagai159
Az üdítő italok, a fászerezett borok és a pezsgőgyártás anyagai159
Szacharóz160
Szén-dioxid162
Víz164
Fűszerek167
Aromaanyagok168
Gyümölcslevek170
A borok javításához használt anyagok173
Színjavítás173
A cukortartalom változtatása175
A savtartalom változtatása177
Az alkoholtartalom növelése178
Borgazdasági melléktermékek179
Szőlőtörköly180
Borseprő181
Tároló- és szállítótartályok183
Fahordók184
Vasbeton tartályok187
Fémtartályok191
Műanyag tartályok193
Üvegedények194
Csomagolóanyagok és segédanyagok195
Borospalackok196
Műanyag flakonok199
Palacklezáró anyagok199
Borcímkék201
Ragasztók203
Kupakok203
Kartonok, rekeszek204
Összefoglalás205
Ellenőrző kérdések206

Dr. Gazdag László

Dr. Gazdag László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Gazdag László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv