1.035.092

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Anyagcsere Útmutató 2012

Klinikai Irányelvek Kézikönyve/Diagnosztikus és terápiás ajánlások az anyagcsere és endokrinológia alábbi tüneteiről: diabétesz; lipidanyagcsere-zavarok és kálciumháztartás

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Medition Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím: Anyagcsere Útmutató
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ÚTMUTATÓ - Klinikai Irányelvek Kézikönyve sorozat anyagcsere-betegségekkel foglalkozó idei kiadása terjedelmében a tavalyinál szerényebb formában jelenik meg. Az endokrinológiai betegségek... Tovább

Előszó

Az ÚTMUTATÓ - Klinikai Irányelvek Kézikönyve sorozat anyagcsere-betegségekkel foglalkozó idei kiadása terjedelmében a tavalyinál szerényebb formában jelenik meg. Az endokrinológiai betegségek diagnosztikáját és terápiáját összefoglaló irányelvek - csakúgy, mint az elhízást tárgyaló szakmai ajánlás - nem változtak az elmúlt év során. Ezért ezek a fejezetek nyomtatott formában az Anyagcsere-endokrinológiai ÚTMUTATÓ 2011 kötetben olvashatók; illetve megtalálhatóak a www.iranyelvek.hu internetes honlapunkon.
Napjainkban a medicina egyik komoly kihívása az anyagcsere-betegségek helyes terápiája. Ezen a területen igen jelentős fejlemények történtek a hazai és nemzetközi klinikai kutatások eredményeként. Egyre inkább növekvő tudományos érdeklődés övezi például a D-vitamin hiányával és annak megelőzésével kapcsolatosan összegyűlt evidenciákat - a mindezt összefoglaló publikáció bizonyára sok tanulsággal szolgál a kötetünket forgató kollégák számára, csakúgy, mint az V. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia ajánlása, amelyet 2011 novemberében tizenhét hazai tudományos társaság - komoly szakmai vitákat követően - nyilatkozatban adott közre. A MOTESZ Interdiszciplináris Fóruma keretében lezajlott konferencia áttekintette a szív- és érrendszeri kockázatbesorolás jelenlegi helyzetét, az életmód-változtatás lehetőségeit, és ajánlásokat fogalmazott meg a nagy kockázati tényezők kívánatos célértékeinek elérésére; valamint a preventív és a protektív gyógyszeres kezelésre vonatkozóan. A szív- és érrendszeri betegek kockázatának becslését, a megelőzés módját és a betegségek kezeléseinek irányelveit összefoglaló, a mindennapi gyakorlat számára szolgáló ajánlás követendő vezérfonal lehet minden orvoslásban tevékenykedő szakember számára.
Hálás köszönetünket fejezzük ki szerzőinknek, a klinikai gyakorlatban dolgozó orvosoknak akik időről időre elkészítik, megújítják a szakmai irányelveket:, klinikai ajánlásokat: a Belgyógyászati Szakmai Kollégiumi, a Magyar Atherosclerosis Társaság, a Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Diabetes Társaság, a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság, a Magyarországi Fájdalom Társaság, valamint a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság szerzőcsoportjainak.
Köszönet illeti továbbá azon cégeket, melyek hirdetéseik elhelyezésével támogatták a kötetet valamint a kiadót, amiért a mostani nehéz gazdasági körülmények ellenére is kigazdálkodta, hogy Önök térítésmentesen vehessék kezükbe a kötetet.
Továbbra is várjuk észrevételeiket szakmai hozzászólásaikat!
2012. március 30. Vissza

Tartalom

A V. MAGYAR KARDIOVASZKULÁRIS KONSZENZUS KONFERENCIA AJÁNLÁSA 9
A DIABETES MELLITUS KÓRISMÉZÉSE, A CUKORBETEGEK KEZELÉSE ÉS GONDOZÁSA FELNŐTTKORBAN 17
A NEUROPATHIA DIABETICA HAZAI KEZELÉSI GYAKORLATA 87
ZSÍRANYAGCSERE-ZAVAROK (DYSLIPIDAEMIÁK) 99
A KORRAL JÁRÓ ÉS A KORTIKOSZTEROIDOK INDUKÁLTA OSTEOPOROSIS DIAGNOSZTIKUS ÉS TERÁPIÁS PROTOKOLLJA - 2011 119
A D-VITAMIN-HIÁNY ÉS MEGELŐZÉSÉNEK JELENTŐSÉGE 128
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv