1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kenyérital

Frissesség a bőrnek, a bél- és az immunrendszernek

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Schultz Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-061-553-3
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Németországban már több mint 20 éve nagy sikernek örvend egy speciális ital, a Wilhelm Kanne által kikísérletezett és gyártott kenyérital. Mivel most már Magyarországon is hozzáférhetővé vált ez a... Tovább

Előszó

Németországban már több mint 20 éve nagy sikernek örvend egy speciális ital, a Wilhelm Kanne által kikísérletezett és gyártott kenyérital. Mivel most már Magyarországon is hozzáférhetővé vált ez a bioalapanyagokból készült kiváló termék, szükségesnek láttuk, hogy az érdeklődő olvasóközönséget megismertessük a kenyérital történetével, készítésének módjával, felhasználásával és az eddig tapasztalt hatásaival.

Fontosnak tartottuk, hogy orvosi tapasztalatok és betegek beszámolói alapján tudjunk tájékoztatást nyújtani arról, hogy milyen jótékony hatással van ez a tej savbaktériumokban gazdag ital a bőrre, a bélrendszerre és az immunrendszerre. Ezért választottuk a kenyéritalról eddig megjelent számos német nyelvű könyv közül Dr. med. Günter Gerhardt és Bettina Wenzel kiváló munkáját.
Reméljük, hogy a könyvben található információk és a kenyérital fogyasztásához javasolt receptek hozzájárulnak ahhoz, hogy megkedvelje ezt a „folyékony kenyeret". Vissza

Fülszöveg

Az egészség belülről jön
Oroszországból származik az ősi eljárás, hogy kenyeret vízzel és fűszerekkel erjesszenek. Ennek a kvasznak nevezett italnak nagy alkoholtartalma van, de mégis nagyon egészséges. 1981 óta Németországban, 2006 óta Magyarországon is kapható egy hasonlóan egészséges ital, a „Brottrunk", azaz a kenyérital: Wilhem Kanne pékmester búzából, rozsból és zabból készített kovászolt kenyér fel- használásával egy erjesztett italt, ami tejsavbaktériumokat tartalmaz, de teljesen alkoholmentes. A kenyérital rendszeresen fogyasztva tisztítja a bélrendszert, erősíti a szervezet immunrendszerét, helyreállítja a felborult sav-bázis háztartást, segíti a betegségek során legyengült szervezet regenerálódását.
A sav-bázis egyensúly és az ortomolekuláris gyógyászat
Már 20 éve fogyasztjuk lelkesen a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, enzimeknek és tej savbaktériumoknak ezt a „keverékét". A kenyérital közérzetre gyakorolt jó hatásának oka azonban sokáig alig volt ismert. Működésének... Tovább

Fülszöveg

Az egészség belülről jön
Oroszországból származik az ősi eljárás, hogy kenyeret vízzel és fűszerekkel erjesszenek. Ennek a kvasznak nevezett italnak nagy alkoholtartalma van, de mégis nagyon egészséges. 1981 óta Németországban, 2006 óta Magyarországon is kapható egy hasonlóan egészséges ital, a „Brottrunk", azaz a kenyérital: Wilhem Kanne pékmester búzából, rozsból és zabból készített kovászolt kenyér fel- használásával egy erjesztett italt, ami tejsavbaktériumokat tartalmaz, de teljesen alkoholmentes. A kenyérital rendszeresen fogyasztva tisztítja a bélrendszert, erősíti a szervezet immunrendszerét, helyreállítja a felborult sav-bázis háztartást, segíti a betegségek során legyengült szervezet regenerálódását.
A sav-bázis egyensúly és az ortomolekuláris gyógyászat
Már 20 éve fogyasztjuk lelkesen a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, enzimeknek és tej savbaktériumoknak ezt a „keverékét". A kenyérital közérzetre gyakorolt jó hatásának oka azonban sokáig alig volt ismert. Működésének sok részletét csak a sav-bázis egyensúlyról és az ortomolekuláris gyógyászatról a legutóbbi időkben szerzett tudásunk alapján tudtuk megérteni.
Most már tudományosan is kutatott
A természetgyógyászok között kenyérital már régóta egy titkos, biztos tipp. Időközben már orvosok és kutatók is foglalkoztak vele. Ebben a könyvben sikertörténeteket, konkrét alkalmazási példákat, és egy korszerű áttekintést találnak a kenyéritallal foglalkozó tanulmányokról és a kutatásokról. Vissza

Tartalom

Előszó
Mi a kenyérital? 11
A kenyérital beáztatott kenyérből, alkoholmentes erjesztéssel készül. A gabonák értékes anyagai mellett a benne található enzimek és tejsavbaktériumok fejtik ki jó hatásukat a bőrre, a vérre és a belekre.
A kenyér mint gyógyszer 12
A kenyérital előállítása 13
Tartósítás erjesztéssel 14
A kenyérital értékes anyagai 15
Vitaminok, ásványianyagok és aminosavak 18
Enzimek 19
A kenyértejsav 21
Röviden: Mi a kenyérital? 22
A kenyérital sokrétű hatása 25
A bélrendszer fontos az immunrendszer szempontjából is. A tejsavbaktériumok elősegítik a kiegyensúlyozott bélflóra kialakulását, és így erősítik a szervezet ellenálló képességét.
A bélrendszer 26
A kenyértejsav baktériumok kedveznek a kiegyensúlyozott bélflórának 26
A kenyérital fokozza a bélmozgásokat 29
A kenyérital erősíti az immunrendszert 30
Antitestek az anyatejben 31
A sav-bázis háztartás 32
A túlsavasodás okai 34
Savtalanítás kenyéritallal 35
Mit tud még a kenyérital? 36
Röviden: A kenyérital hatásai a szervezetben 37
A kenyérital, mint gyógyászati segítség
Több kisebb tanulmányban kimutatták, hogy a kenyérital, különösen a krónikus betegségeknél, igen értékes kiegészítője a kezelésnek.
A kenyérital hatása az allergia ellen 42
Hogyan jönnek létre az allergikus reakciók? 42
Az allergiát okozó anyagok kiszorítása 43
Kenyérital a pikkelysömör (psoriasis) kezelésében 44
Kenyéritallal a neurodermitisz ellen 46
Kenyéritallal a Candida gomba ellen 49
A kenyérital előnyös hatásai a cukorbetegeknél 51
A kenyérital erősíti a szervezet immunrendszerét 53
A kenyérital a keringési betegségek elleni harcban 55
Röviden: A kenyérital, mint gyógyászati segítség 57
Különböző alkalmazási módok betegségeknél és panaszoknál
A kenyéritalt nemcsak ihatjuk, hanem alkalmazhatjuk mint bedörzsölést, beöntést, fürdőt vagy borogatást.
Alkalmazási módok 60
Ivókúra 60
Bedörzsölés 60
Beöntés 60
Borogatás és keresztkötés 61
Fürdők 62
Kenyérital az állatoknál és a környezetben 63
Kenyérital és az állatok 63
Kenyérital és környezet 64
Röviden: A kenyérital alkalmazási módjai 66
Tapasztalatok
A kenyérital kiváló gyógyító hatásáról számos beszámoló készült. De itt még további kutatásokra is szükség van.
Dr. Günter Gerhardt bevezetője 70
A kenyérital meggyógyította a neurodermitiszemet 70
A kenyéritalnak köszönhető hogy ismét van erőm a sportoláshoz 71
Ég veled pikkelysömör 72
Már nem aggódom többé a gyomorrák miatt 73
Elijesztettük a halált 74
Levelekből 76
Röviden: Tapasztalatok 77
Tanácsadás
Dr. Günter Gerhardt válaszol 80
Hogyan alkalmazzuk a kenyéritalt? 82
Böjtkúra kenyéritallal 86
Kenyérital vagy fermentált gabonapor? 89
Mennyire hajlamos Ön az elsavasodásra? 91
Tanácsok a szervezet savtalanításához 92
Alapos rágás - fél emésztés 95
Röviden a vitaminokról és a nyomelemekről 96
Kenyérital még a kertben is 101
Fitnessz italok kenyéritalból 102
Egészséges élvezet: receptek kenyéritallal 103
A kenyérital beszerzési lehetőségei 108
Címek 109
Kislexikon 110
Magyar tapasztalatok 115
Fotók 118
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kenyérital Kenyérital
Állapot:
1.740 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba
konyv